Elverum taper 150.000 kroner på utsatt kamp

Elverums hjemmekamp i håndballens eliteserie mot Bækkelaget lørdag ettermiddag måtte utsettes på grunn av sykdom. Utsettelsen vil gi Elverum store økonomiske tap.

Elverum håndball

INGEN KAMP: Elverums kamp lørdag mot Bækkelaget er blitt utsatt på grunn av sykdom og skader. Det liker Elverum særdeles dårlig.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

– Jeg estimerer at vi taper mellom 100.000 og 150.000 kroner på at kampen blir utsatt, sier Kalle Björkman, markedssjef hos Elverum håndball.

Utgiftene går blant annet på opptrykte program, mat og ulike tjenester som er bestilt, og som klubben ikke vil få refundert på noen som helst måte.

Sykdom hos Bækkelaget

Håndballforbundet bestemte at kampen måtte utsettes lørdag formiddag på grunn av sykdom og skader hos Bækkelaget. Det beklager sportslig og administrativ leder i Bækkelaget, Nina Kristiansen:

– Vi har et bredt sykdomsbilde, helt ned i juniorklassen. Det er trist for oss, for Elverum, for eliteserien og produktet vårt. Men sykdom kan man ikke forutse.

Andrelaget spiller

Men Bækkelagets lag i 2. divisjon spilte likevel kamp lørdag, borte mot Kristiansund. Det reagerer Elverum håndball kraftig på.

– Det med sykdom kan jo være reelt, man skal alltid passe seg litt for hva man sier. Men når jeg hører at 2. divisjonslaget spiller kamp nå i ettermiddag så blir i alle fall jeg fly forbannet over at det ikke finnes regler som beskytter elitehåndballen foran en breddekamp, sier Kalle Björkman.

Han viser til at det kreves litt mer arbeid å arrangere en eliteseriekamp med 2.000 tilskuere enn en kamp i 2. divisjon.

Provoserende

Björkman mener det er veldig provoserende at Bækkelaget klarer å stable et lag til å spille en 2. divisjonskamp mens en eliteseriekamp må utsettes.

Kristiansen forstår frustrasjonen, men mener Bækkelaget ikke kunne ha handlet annerledes.

– Hvis de ser spilletroppen vi har sendt til Kristiansund, så skjønner de at det ikke var mulig for oss å gjøre andre endringer. Vi reiser dit med juniorgutter. Og det hadde ikke vært bra og sendt 17-åringer til Elverum for å spille en eliteseriekamp. Det tror jeg ikke hadde vært noen god opplevelse, verken for dem eller oss, og heller ikke for produktet og eliteserien generelt.

NRK har vært i kontakt med Norges Håndballforbund, men kommunikasjonsansvarlig Kirsten Birkeland har ikke andre kommentarer enn det forbundet allerede har skrevet på sine nettsider.