Hopp til innhold

Elverum kvalifisert til Mesterligaen

Elverums håndballherrer klarte det ingen norske lag har klart på seks år: Å kvalifisere seg til gruppespillet i den europeiske Mesterligaen.

Elverum til mesterligaen

JUBLENDE HEDMARKINGER: Elverumsspillerne kunne juble etter at seieren var et faktum. Laget skal for første gang spille mesterliga.

Foto: Elverum Håndball

Søndag slo de østerrikske Alpla HC Hard i den avgjørende kampen i Banja Luka i Bosnia.

28–25 sto det til slutt, etter at elverumsingene hadde ledet 15–11 til pause. Det er første gang klubben er med i gruppespillet.

Ikke siden Fyllingen var med i 2009/2010- sesongen har et norsk lag kvalifisert seg. Nå har det skjedd igjen, denne gang med en klubb fra en liten by i Hedmark som skal kjempe i det aller gjeveste selskap av europeiske håndballklubber.

– Det koker i garderoben

I Banja Luka i Bosnia, der kampen ble spilt, var det full fest i den norske garderoben etter triumfen.

– Det er god kok i garderoben nå, sier Elverum-spilleren Stefan Stegavik på telefon til NRK.

Stegavik satte inn 10 mål i kampen, og ble med det Elverums toppskårer.

Han sier de fikk kampen inn i sitt spor. Alpla HC Hard har vunnet den østerrikske toppserien fire år på rad, og Elverum-trener Mikael Apelgren uttalte på forhånd at østerrikerne var storfavoritter.

– Vi er fryktelig stolte. Vi har kjempet for dette i flere år, sier Stegavik.

Laster Twitter-innhold

Ingen gullgruve

Nå venter en plass i gruppe D, der motstanderne er Metalurg, Skjern, Motor Zaporozhye, Kadetten Schaffhausen og Baia Mare.

– Det er veldig stort å kunne komme ut i Europa og spille blant de store klubbene. Det er et stort løft for klubbe. Det blir en hektisk høst, sier daglig leder i Elverum håndball, Erik Henriksen til NRK.

Han sier det er vanskelig å si hvordan klubben kommer ut av dette økonomisk, men sier at håndballens mesterliga slett ikke er noen «gullgruve» økonomisk.

Elverums mål i kampen mot det østerrikske laget ble skåret av Steffen Stegavik (10), Andre Lindboe (9), Lars Nordberg (3), Nikolaj Vestergaard Mehl (2), Didrik Linderud (1), Petter Tverby (1), Alexander Børresen (1) og Luka Mitrovic (1).

Laster Twitter-innhold

Flere saker fra Innlandet