Nok en Elverums-bragd i Champions League

Elverums håndballherrer er for fullt med i kampen om avansement i Champions League etter nok en bragd med seier hjemme mot slovenske Gorenje Velenje med 29–28. Det tross at førstekeeperen måtte gå av banen etter få minutter.

Vegard Bakken Øien

INN: Vegard Bakken Øien måtte ta ansvaret ta kaptein Morten Nergård måtte kaste inn håndkleet.

Dette var moro, her var det bare å trå til, sier keeper Vegard Bakken Øien.

Han steppa inn få minutter ut i kampen da førstekeeper Morten Nergaard måtte gå av på grunn av sterke ryggsmerter.

Elverum hadde to seire på rad før kampen, og med seier ville fire lag ha like mange poeng i den svært jevne gruppa.

Heltente

Det var stor spenning før kampen om hvordan det ville gå siden førstekeeperen har slitt med ryggvondt siden fredag.

Kampen startet verst mulig for Elverum, Gorenje Velenje gikk rett opp til 2–0 og etter seks minutter måtte kaptein og den svært viktige keeperen Morten Nergård gå ut med ryggsmerter.

Jeg hadde så vondt at jeg hadde ikke sjans, sier Nergaard.

Men andrekeeper Vegard Bakken Øien startet med en redning og en dobbeltredning og laget fikk tettet bedre igjen bakover. Laget lyktes også både fra ving- og bakspillere og var oppe i en 9–6 ledelse halvveis. Utover i omgangen bølget det hele tida i stort tempo, men Elverum kunne gå til pause med 17–14.

Det var bare å trå til, sier Vegard Bakken Øien.

Nervedrama

Elverum fortsatte der de slapp i andre omgang og spiller etter spiller sto fram og scoret. laget lå foran med tre-fire mål i starten av kampen. Gorenje hadde store problemer med tempoet i angrepsspillet til Elverum i starten av omgangen.

Men de nektet å gi seg og halvveis i omgangen var de bare ett mål bak da Elverum begynte å misbruke sjansene. Dermed ble det en nervepirrende avslutning på kampen der begge lag misbrukte sjanser. Fem minutter før slutt ledet Elverum med to mål. Og laget nektet å gi fra seg ledelsen.

Det her var en helt fantastisk håndballkamp. Terningen Arena var helt magisk, sier elverumstrener Michael Apelgren.

Han er imponert over begge keeperne på laget.

Det er herlig å se en Vegard Bakken Øien som tar rollen når Morten Nergård må gå av. Og det er kult at Morten prøver sjøl om han hadde vanvittig vondt i ryggen. De signalene løfter oss, sier Apelgren.

Med seier er Elverum for fullt med i kampen om å gå videre fra gruppa. Fire lag har like mange poeng.

Fortsetter å drømme

Ekspertkommentator for Viasat 4, Gunnar Pettersen, er også imponert over Elverums prestasjoner.

Vi skal ikke se bort fra at de er med å kjempe om de to øverste plassene i Champions League, sier Pettersen.

Elverumstreneren mener det logisk sett ikke skulle være mulig for Elverum med avansement.

Men det er ikke så kult å tenke logisk. Vi vil være litt gale og fortsette å drømme oppover, sier Michael Apelgren.