Elverum får 40 nye helsejobber

Det er jubel i Elverum etter at helsemyndighetene har vedtatt å etablere 20 behandlingsplasser for psykisk helsevern i byen. 40 personer får jobb ved den nye institusjonen.

Det er jubel på Elverum etter at helsemyndighetene har bestemt å etablere 20 behandlingsplasser for psykisk helsevern i byen. 40 personer får jobb ved den nye institusjonen.

Den nye helseinstitusjonen i Elverum blir lagt til Terningen arena. Se TV-reportasje.

Lars Lien, faglig ansvarlig i Friskstiftelsen

Lars Lien, fagansvarlig i Friskstiftelsen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Det nystartede selskapet Friskstiftelsen i Elverum har fått en mangeårig avtale med Helse Sør-Øst om å etablere 20 behandlingsplasser i en ny klinikk i en ny fløy i to etasjer på Terningen arena i Elverum.

– Det var et tårer i øya-øyeblikk da vi fikk vite at vi fikk tilslaget. Det er utrolig stort, sier Lars Kristian Dalen, daglig leder ved Friskstiftelsen.

Ny behandlingsform

Den nye klinikken får totalt 26 pasientrom, og Friskstiftelsen mener lokaliseringen på Terningen arena er ideell.

– Vi er nær både folkehelsetilbudene på Terningen og høgskolen. Dermed får vi utnyttet ressursene, og forskningsmulighetene er store. Vi kan gjøre forskning på pasientgrupper, sier Lars Lien, faglig ansvarlig i Friskstiftelsen.

Lars Kristian Dalen, daglig leder ved Friskstiftelsen

Lars Kristian Dalen, daglig leder ved Friskstiftelsen.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

Friskstiftelsen er en ny insitusjon. Det er også behandlingen.

– Vi fokuserer ikke bare på det psykologiske og psykiatriske, men på hele mennesket – inkludert bolig, arbeid og fritid, sier Lien.

40 arbeidsplasser

30 høyt kvalifiserte fagfolk skal jobbe ved den nye helseinstitusjonen i Elverum. I tillegg kommer ytterligere 10 stillinger.

– Det har vært lett å rekruttere. Vi har fått ja fra alle førstevalgene våre, sier daglig leder Lars Kristian Dalen fornøyd. Han legger til at de fleste nyansatte fagfolkene må flytte til Elverum.

Byggingen av den nye klinikken starter så snart som mulig.

Marit Aralt Skaug sitter i styret i stiftelsen. HJer kan du høre hva hun hadde å si da hun besøkte P1-morgen torsdag 06.11.14: