Elgkalven måtte avlives

Historien om den lille, hvite elgkalven som ble reddet opp av ei myr, fikk en trist slutt. I dag var kalven så svak at den måtte avlives.

Elgkalv i Eidskog

Elgkalven ble svakere og fredag avgjorde veterinæren at den måtte avlives.

Foto: Vera Wold / NRK

Veterinæren ble tilkalt i dag tidlig fordi elgkalven ble svakere.

– Den var mye svakere i dag. Og da vurderte veterinæren det slik at det ikke var noe mer å gjøre, annet enn å avlive den, forteller Frank Aulie i Viltnemnda.

Så den lille kalven ble avlivet fredag formiddag.

I går gikk historien landet rundt.

Reddet opp av myr

To gutter på skogstur oppdaget kalven i ei myr i Eidskog forrige lørdag. Den lå i et myrhull med vann og var forkommen og nedkjølt. Men de to guttene fikk løftet den opp, tørket og varmet den.

Slik gikk det til at moren til den ene gutten, Siw Camilla Brenden ble pleiemor for en liten kalv. De siste dagene og nettene har hun vært i fjøset med kalven for å passe på den og gi den mat hver time.

Elgkalv i Eidskog

Siw Camilla Brenden og Anne Bohemia-Sinklair tok vare på elgkalven som best de kunne, men i dag måtte den avlives.

Foto: Vera Wold / NRK

Men til tross for kjærlighet og god pleie, det var ikke nok til å redde kalven.

– Det var ikke noe annet å gjøre for veterinæren, når kalven ble så svak, sier Frank Aulie.

Bjørneparken ville ha den

Hvis den hadde klart seg, måtte den ha fått et nytt liv i en dyrepark. For når den først var tatt hånd om av mennesker kunne den ikke slippes ut i skogen igjen.

Siw Anita og venninnen Anne Bohemia-Sinklair tok kontakt med Langedrag Naturpark og ventet på svar fra dem. Tidligere i dag meldte også Bjørneparken til NRK at de gjerne ville ta i mot elgkalven og gi den et nytt hjem hos dem.