Elg styrtet i døden fra 12 meter høy bru

Forskrekkede innbyggere i Hamar ble vitne til en dyretragedie i formiddag da en elg i panikk styrtet utfor en 12 meter høy bru.

Elg som hoppet ut fra bru i Hamar

DRAMATIKK I HAMAR: En ung elg døde etter at den falt utfor brua.

Foto: Lars Erik Dufseth

To elger hadde forvillet seg inn i Hamar, og var stresset etter å ha vært i bygatene en stund. Oppe på den 12 meter høye brua ved Vikingskipet hoppet en av dem over rekkverket, falt ned og døde.

– Det som skjedde i dag, var et uheldig sammentreff med at elgen ble redd når en bil kom imot. Bilføreren kan ikke lastes, sier leder i viltnemnda i Hamar, Ove Magne Dufseth.

Generelt oppfordrer han folk til ikke å følge etter elger som er på bytur.

– Det hender at noen av disse kommer inn i byen, og hvis de får være i fred, kommer de seg som regel til skogs på egen hånd.

Elg som hoppet utfor brua ved Vikingskipet i Hamar.

TRIST SKJEBNE: Oksekalven fikk panikk og hoppet utfor denne brua like ved Vikingskipet i Hamar.

Foto: Lars Erik Dufseth

Den andre elgen forsvant

Han sier også på generelt grunnlag at de som vil ta bilde, må gjøre dette på langt hold, og ikke stresse dyrene, som i utgangspunktet er forvirrede og rådville.

Den andre elgen har forsvunnet, og det har ikke kommet flere meldinger om hvor den befinner seg.

– Det er høye bjørketrær rett ved siden av rekkverket, og elgen har nok tenkt at det kanskje er skogkratt den kunne hoppe ned i.

Elgen var en snaut ett år gammel oksekalv med vekt på 130–140 kilo i levende tilstand. Viltnemnda kom til stedet og tok hånd om slakting og rydding.