Hopp til innhold

Elg med refleks inntok Elgstua

Med refleksbånd og selvlysende gevir ble Refleksdagen markert i morgenrushet utenfor Elverum.

Unge og gamle satte på seg refleksgevir for å markere refleksens dag.

Elger i alle aldre hadde tatt oppstilling i morgenrushen for å markere Refleksdagen. Amalie Mittet Fosnes og Anna Hafslund bidro på Refleksdagen før de skulle på skolen.

Trafikkampanje ved Elgstua

En elgokse speider utover morgentrafikken.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Elgjakta skremte ikke refleks-aktivistene i morgentimene i dag. Trygg Trafikk valgte en litt utradisjonell måte å markere Refleksdagen på, og morgentrøtte bilister møtte et uvanlig syn utenfor Elverum.

Selvlysende elg i alle aldre var stasjonert på Elgstua der de gjorde sitt ytterste for å gjøre trøtte bilister oppmerksomme på refleksbruk. Refleksaktivistene delte ut refleksbånd til forbipasserende og gjorde sitt beste på å spre informasjon om refleksbruk grytidlig på morgenkvisten.

Tung hodepryd

Folk fra Pensjonistforeningen og elever ved Løten ungdomsskole utgjorde elgflokken, og det var ikke bare enkelt å bære tunge gevir på små hoder.

– Man får litt dårlig balanse, så det gjør det litt vanskelig å løpe etter folk for å gi bort reflekser, forklarte skoleelev Amalie Mittet Fosnes til NRK.no.

Gevirene er laget av drivved fra Mjøsa, tapet sammen med refleksbånd og festet til hodet med hårbøyler.

– Tuter og vinker

Hedmark er fylket i Norge der det skjer flest viltpåkjørsler, og i høstmørket er det ekstra viktig å være påpasselig med hva som kan dukke opp langs veikanten.

Distriktsleder i Trygg Trafikk Hedmark, Marianne Mittet Solbraa, var godt fornøyd med aksjonen som startet kl. 06.30.

– Vi håper dette kan få folk til å huske på hvordan man kan være synlig i trafikken, og responsen har vært veldig god. Folk tuter og vinker til oss, så her er det bare hyggelig å stå, sa Mittet Solbraa.

Trafikkampanje ved Elgstua

Det var til tider travelt for elgene i krysset mellom RV3 og RV25.

Foto: Kristian Rostad / NRK