Hopp til innhold

Elev siktet for vold mot lærer

En 18 år gammel elev ved Gjøvik videregående skole er siktet for vold mot en av lærerne på skolen. Eleven ble pågrepet i går.

Gjøvik videregående skole

En elev på Gjøvik videregående skole er siktet for vold mot en lærer.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Voldsepisoden skjedde i går ettermiddag da læreren prøvde å stoppe en krangel mellom 18-åringen og en 17 år gammel medelev.

Slo eller sparket læreren

Tom Gjestvang

18-åringen er siktet for vold mot læreren, sier politiadvokat Tom Gjestvang.

Foto: Jorun Vang / NRK

– Det var en konfrontasjon mellom disse to elevene, og læreren forsøkte både å megle og etterhvert gå i mellom. Så har aggresjonen da rettet seg mot læreren, som har fått noen slag, eventuelt spark, i ryggen, sier politiadvokat Tom Gjestvang ved Vestoppland politidistrikt.

18-åringen ble pågrepet rett etter hendelsen og er nå siktet for vold mot læreren. Alle de tre involverte ble avhørt i går.

– Læreren ble ikke skadet, men har fortsatt smerter, forteller politiadvokaten.

Kranglet om bag

Bakgrunnen for krangelen mellom de to elevene skal ha vært en bag som hadde forsvunnet, og beskyldninger om hvor denne bagen hadde blitt av.

– Vi er tidlig i etterforskningen ennå, men det kan se ut som at det er denne ene eleven som har vært voldelig mot læreren, som bare forsøkte å verge seg.

Taus rektor

Åse Sletten, rektor Gjøvik videregående skole

Åse Sletten, rektor ved Gjøvik videregående skole

Foto: NRK

Rektor Åse Sletten ved Gjøvik videregående skole vil ikke si mer om saken enn å bekrefte at det var to elever og en ansatt som var involvert i episoden.

Hun vil heller ikke si noe om episoden har ført til en eller flere utvisninger.

Flere saker fra Innlandet