Eldre ektepar banket opp

Et eldre ektepar fra Snertingdal ligger alvorlig skadd på sykehuset i Gjøvik etter å ha blitt angrepet av en voldsmann sent lørdag kveld.

Jourhavende politijurist Johan Petter Bærland ved Vestoppland politidistrikt sier politi har pågrepet en mann i 20-årene som er siktet for volden.

Motivet for ugjerningen vil politiet ikke si noe om foreløpig, men Bærlind sier det ikke dreier seg om noe ran.

Politiet vil heller ikke si noe om den siktede hadde familiære forbindelser til ekteparet som var i 80-årene. Skadene de har fått skal ikke være livstruende.

Jaktet på mannen

Bærland sier politiet var på jakt etter mannen i 20-årene lørdag kveld i forbindelse med en annen voldsepisode. En yngre kvinne i begynnelsen av 20 årene skal ha blitt slått av mannen.

Derfor undersøkte de flere hus i området og det var da de fant det skadde ekteparet. Den siktede ble pågrepet noe senere et annet sted i område.

- Etterforskningen av den alvorlige voldsaken pågår for fullt for å få klarlagt omstendighetene rundt voldsangrepene i Snertingdal, sier Bærland.

Avhører vitner

Politiet har søndag avhørt flere vitner i saken. Senere på dagen skal den siktede avhøres og så håper politiet å få snakket ekteparet.