Edin (7) designet nytt fylkesvåpen

Da faren konkurrerte om å lage Innlandets nye symbol, tegnet like gjerne Edin sitt eget forslag. Nå er han en av fire finalister i konkurransen.

Edin designet forslag til nytt fylkesvåpen

STOLT: Edin fikk ideen til tegningen sin rundt matbordet da han og familien spiste kveldsmat.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Jeg tenkte at det skulle være bølger og to som holder hender, forteller Edin Bjørnseth Horten.

Syvåringen tegnet sitt forslag på en liten handlelapp fra Kiwi for noen uker siden. Da ble den ett av totalt 162 bidrag som kom inn da Hedmark og Oppland fylkeskommune inviterte til konkurranse om nytt fylkesvåpen for Innlandet fylkeskommune. Nå er Edin i finalen.

– Pappa gav meg skryt og mamma sa wow, sier Hamar-gutten beskjedent.

Ideen oppstod rundt matbordet

Finalebidraget ble til rundt kjøkkenbordet mens familien spiste kveldsmat. Da pappa Stein Ove Horten tegnet på sitt bidrag til konkurransen, fikk sønnen en idé.

Edins tegning

TEGNINGEN: Edin har printet ut finalebidraget sitt og viser frem når NRK er på besøk.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Da vi var ferdig med kveldsmaten så jeg det han hadde tegnet. Det var veldig bra og da tenkte jeg at den skiller seg ut, sier Horten.

Han sendte i likhet med sønnen inn sitt forslag, men kom ikke til finalen.

– Jeg deltok jeg også, men skjønte at det bare var for moro skyld, sier han.

Har liten tro på seier

De fire ideene sendes nå videre til tre designbyråer som skal lage profesjonelle utkast til det nye fylkesvåpenet i høst. Juryen er imponert over tegningene.

– Det er ungdom som er med på å forme det som blir vårt nye symbol. Det synes jeg er kult, sier Even Alexander Hagen som er fylkesordfører i Oppland og medlem av juryen.

Edin er både stolt og glad for å ha kommet til finalen, men syvåringen har ikke tro på at designet hans holder til seier.

– Nei, jeg synes et av de andre forslagene var finere, sier han.

De fire utvalgte forslagene

FINALISTENE: Til venstre ses Edins forslag sammen med forslagene fra Einar Lilleengen (20) fra Brumunddal, kultursjef i Lillehammer kommune Olav Brostrup Müller og Sean Fabian Andersen.

Foto: Hedmark fylkeskommune