Hopp til innhold

Edel på catwalken

Designbedriften Edel Design fra Nes i Ringsaker skal i dag delta på Oslo Fashion Awards. Juryen kunne velge mellom 77 norske designkonsepter, og plukket til slutt ut 10.

Edel Urstad

Edel Urstad eier og driver Edel Design AS på Nes i Ringsaker.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Edel Design

Edel Design lover 'Rå eleganse i rene naturmaterialer'.

Foto: Jens Haugen

– Det blir kjempegøy! Vi gleder oss enormt og synes det er ordentlig stas.

Det sier Edel Urstad som eier og driver Edel Design.

For første gang på flere år skal utelukkende norske designere få markedsført sine produkter på catwalken under Oslo Fashion Awards . Blant de 10 som ble plukket ut er altså designbedriften fra Nes i Ringsaker.

Bygdeutviklingspris og Obama

Edel Urstad har fått oppmerksomhet for sine designprodukter i flere år. I 2009 fikk hun den nasjonale bygdeutviklingsprisen.

LES: Bygdeutviklingspris for edelt design

Samme år fikk hun gitt en pakke med spesialdesignede ullklær til Michelle Obama.

LES: Kler opp Michelle Obama

Men nå er det Oslo Fashion Awards 2011 som gjelder. I flere uker har hun og hennes ansatte jobbet på spreng for å finne ut hva de skal presentere.

– Vi skal vise ni antrekk, så vi har tatt med noe av det som har gjort at vi har blitt plukka ut til å være med på dette. Og så har vi med mye av det som er nytt nå i vår.

– Unik mulighet

Edel Urstad vant bygdeutviklingsprisen i Hedmark 2009

Edel Urstad i klær fra egen kolleksjon.

Foto: Renee Dekker

I dag får Edel Urstad mulighet til å vise fram sin kolleksjon for alle som betyr noe i mote-Norge. Hun mener hun har en unik mulighet til å vise fram lokalt designede klær. Hva det eventuelt kan føre til, er foreløpig litt i det blå.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, sier hun. – Jeg har først og fremst gledet meg over det som skal skje i dag. Det får komme det som kommer. Eller det som ikke kommer.

Flere saker fra Innlandet

Yr.no nedbør 22.07

Varsler mye regn og flomfare: Vannføringen vil øke raskt