E6 åpnet etter steinsprang ved Ringebu

Veien er akkurat åpnet for trafikk etter å ha vært stengt i flere timer på grunn av stein i veien.

E6 stengt mellom Ringebu og Fåvang

TRAFIKK: E6 har vært stengt ved Elstadkleiva mellom Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen. Det har ført til stor trafikk i området.

Foto: Even Lusæter / NRK

Veien har vært stengt ved Elstadkleiva mellom Fåvang og Ringebu siden kl. 05.27 i morges, men ble ved 08.40-tiden åpnet for dirigering.

Det var en lastebilsjåfør som meldte fra om steinsprang etter å ha kjørt på en stein. Lastebilen skal ha fått mindre skader, men var kjørbar, ifølge politiet.

– Det meste av steinen er ryddet bort, men det er en del sår i veibanen og det er usikkert om det kommer til å rase mer stein, forteller operasjonsleder Kjartan Waage.

E6 stengt mellom Fåvang og Ringebu

DIRIGERER: Politiet og entreprenøren jobber på stedet. Trafikken dirigeres.

Foto: Even Lusæter / NRK

Har tidligere rast i samme område

For to år siden raste stein ut ikke langt fra dagens rassted. Den gang hadde steinspranget sammenheng med en sprengningsulykke noen kilometer unna. Også i april 2019 ble veien stengt på grunn av rasfare og påfølgende rassikring.

Tungtransportselskaper har tidligere gått ut mot at de må kjøre omveier på opptil to og en halv time etter E6-stenging i samme område. De frykter store ringvirkninger når landets største hovedferdselsåre holdes stengt.

Ras i Drivdalen i går

Også i går ble E6 stengt mellom Dovrefjell og Oppdal etter steinras i Drivdalen.

Strekningen var stengt helt til i morges mens geologer jobbet på stedet.

Inntil videre dirigeres trafikken forbi rasstedet, men E6 kan bli stengt på ny. Har du mulighet, kjør riksvei 3, er oppfordringen fra Vegvesenet

Flere saker fra Innlandet