Hopp til innhold

E.coli-pølse knyttes til Rudshøgda

Spekepølsene fra Vestlandet som inneholder E.coli-smitten kan likevel knyttes til Gilde-slakteriet på Rudshøgda.

 

Sognemorr
Foto: Gilde

Gilde bekreftet i går kveld overfor Nationen at spekepølsene med smitte inneholder sauekjøtt fra slakteriet på Rudshøgda.  

I går sjekket Mattilsynet Terinas anlegg på Tynset. Anlegget mottar sauekjøtt som opprinnelig kommer fra Gildes slakteri på Rudshøgda.

– Anlegget på Tynset har ikke eget slakteri. Derfor får de hele saueslakt tilsendt fra Rudshøgda, som de parterer og sender videre til blant annet Sogndal, sier kommunikasjondirektør i Gilde, Nina Sundqvist til Nationen.

Sjekke mange ingredienser

Mattilsynet holder det fortsatt åpent hvor smitten kommer fra; kjøtt, andre ingredienser eller fra selve produksjonen i Sogndal.

- Sauekjøttet er bare en av mange ingredienser vi skal sjekke, sier direktør Joakim Lystad i Mattilsynet.

Både sau og storfe kan være bærere av E.coli-smitte.

 

 

Flere saker fra Innlandet