Drømmer om eventyrjobb

Endelig dukket drømmejobben til Heidi Petrine Eidsør opp. Men hun må konkurrere med 500 andre om å kapre den.

Heidi Petrine Eidsør

PÅ TUR: Heidi Petrine Eidsør håper på flere fine turer som denne. Her er hun på Liadalsnipa i Ørsta.

Foto: Privat

Heidi Petrine Eidsør

HÅPER: Heidi Petrine Eidsør drømmer om å gå rundt i hele Norge i et helt år. – Jeg har ikke ord for hvor glad jeg blir hvis jeg får denne jobben.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

– Hvis jeg hadde fått denne jobben, så hadde det vært helt ... nei, jeg har ikke ord jeg. Helt ubeskrivelig.

Hadeland-selskapet Alfa sko søker en eventyrer som skal gå rundt i Norge et helt år. Med sko fra Alta skal eventyreren gå landet på langs og kryss og tvers. Heidi Petrine Eidsør (26) forteller at hun søkte på stillingen med en gang hun så den.

– Det er en fantastisk mulighet til å kose seg ute i naturen, oppleve Norge og gjøre det jeg drømmer om aller mest, nemlig å være ute på tur.

Trives best ute

Eidsør er fra Sunndalsøra, men har bodd i Lillehammer, hvor hun studerer ved Høgskolen, i ett og et halvt år. Hun er godt over gjennomsnittet interessert i friluftsliv, og er leder i friluftslinja ved Høgskolen.

– Friluftsliv betyr utrolig mye for meg. Går det for lang tid uten at jeg har vært ute, merker jeg det, og må bare komme meg ut. Det er klart det kan være slitsomt og tøft når man bærer en tung sekk, er våt og kald, men det er alltid verdt når jeg kommer frem.

For når man kan sette opp telt, tenne bål, lage seg mat og nyte utsikten, glemmer man med en gang at man er sliten, mener Eidsør. Nå har håper hun at hun kan gjøre dette til et levebrød, i hvert fall for ett år.

– Jeg har lett etter drømmejobben, og her er den jo.

Over all forventning

Heidi Petrine Eidsør

TOPPTUR: Heidi Petrine Eidsør er glad i å gå i fjellet, og har vært mye i Sunnmørsalpene. Her er hun på Litletinden i Ørsta.

Foto: Privat

Det er ikke bare Eidsør som har lyst til å bli Alfa skos eventyrer. I løpet av en drøy uke har nesten 500 andre også søkt, og det er fortsatt to uker igjen til søknadsfristen.

– Dette er så gøy! Vi hadde jo håpet på interesse for denne jobben, men dette har blitt mye mer enn hva vi hadde trodd. Det har rett og slett tatt helt av, sier administrerende direktør i Alfa sko AS, Pål Olimb.

Vil spre turglede

Olimb forteller at de to viktigste kriteriene for å få jobben er en sterk friluftsinteresse og en god formuleringsevne.

– Målet med denne stillingen er å spre turglede og få flere folk ut på tur, så vi ser etter en person som virkelig klarer å spre det glade turbudskap, forteller Olimb.

– Hvorfor tror du det er så mange som har lyst til å gå et helt år?

– Det er i grunnen et interessant spørsmål. Jeg tror det er fordi friluftsliv er noe som opptar veldig mange. Og jeg tror det er mange som drømmer om å gjøre friluft til en større del av livene sine. Fellesnevneren for alle som har søkt er at alle er godt over gjennomsnittet interessert i friluftsliv.