Driver etterslukking etter skogbrann

Et skogområde på 50 mål har brent ned i en skogbrann på Matrand. Brannvesenet har kontroll på skogbrannen og skal drive etterslukking i natt og i morgen.

Brann Eidskog

KONTROLL: Brannvesenet fikk kontroll på brannen onsdag kveld. Det blir holdt vakt natta gjennom i tilfelle brannen blusser opp.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Politiet meldte om brannen på Matrand i Eidskog litt etter kl 16.30 onsdag kveld. Brannvesenet slet i flere timer med å få bukt med flammene, men litt etter kl 20 fikk de endelig kontroll.

– Vi antar at det er rundt 50 mål med skog som har brent ned. Alt tyder på at dette vil bli slokket på en grei måte, sier innsatsleder Rune Sæther i politiet i Hedmark.

Slukket med helikopter

Et brannhelikopter ble etter hvert rekvirert fra Torp, og dette ble effektivt i slukningsarbeidet.

Brann Matrand

Redningsmannskapet tar seg en pause mens brannen fortsetter i bakgrunnen.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Brannen er under kontroll og brannvesenet fortsetter med etterslokking. Det er mye takket være at brannhelikopteret ble satt inn at slukningsarbeidet har gått så raskt, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Hedmark politidistrikt.

Flere gårder ble vurdert evakuert under den omfattende brannen, men det ble ikke evakuert noen i løpet av timene brannen varte.

– Vi har besluttet å ikke sette i gang med evakuering ettersom brannen er under kontroll og røykutviklingen er mye mindre nå, sa Hoft.

Brannhelikopter MAtrand

Slukningsarbeidet skal ha gått raskt da brannhelikopteret ble satt inn.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Sivilforsvaret bistår

Brannen beveget seg ned mot riksvei 2 hvor den røykla et stort område. Politiet oppfordret alle i nærheten til å ha vinduer og dører igjen.

Sivilforsvaret sendte mannskap for å bistå branvesenet.

– Ti mann er på plass og vi skal hjelpe til med å få kontroll på brannen. Sivilforsvaret har grovere slanger enn brannvesenet og vi har også med motorsprøyte og en sekshjuling, sa distriktssjef i sivilforsvaret, Kaare Kveset til NRK onsdag ettermiddag.

Sivilforsvaret skal holde brannvakt og hjelpe til med slukningsarbeidet gjennom natta,

Det var en privatperson i området oppdaget brannen og ringte politiet. Det er ikke kjent hvordan brannen startet.

Flere branner

Det oppstod en rekke branner i Hedmark og Oppland onsdag.

En garasje brant i ettermiddag ned i Gausdal og halmbrenning på Ilseng kom ut av kontroll ved 15-tida.

Tre personer ble sendt til sykehus for sjekk etter røykutvikling i en bygning i industriparken og fem brannmenn ble sendt til sjekk på sykehuset etter at en butikk brant i Tufsingdalen i Os.

Skogbrann MAtrand

KONTROLL: Brannen oppstod rett vest for Matrand sentrum.

Foto: Kjell R. Hermansen / Glåmdalen