Drapstiltalt må møte i retten i dag

En 49 år gammel mann må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for å ha drept en kvinne i 60-årene på Kirkenær i Grue i oktober i fjor.

Glåmdal tingrett

GRUEDRAPET FOR RETTEN: Det er satt av sju dager i Glåmdal tingrett til saken der en 49-åring står tiltalt for drapet på en kvinne i Grue i fjor.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Det var 23. oktober 2014 at kvinnen ble funnet død. Den tiltalte ble pågrepet kort tid etter drapet og tatt hånd om av helsevesenet. Han har i varetektsperioden vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Husker ingenting

49-åringen hadde bodd sammen med kvinnen en periode. Like etter at kvinnen ble funnet død ble han pågrepet og siktet for forsettlig drap. Det tok lang tid før han kunne avhøres på grunn av helsetilstanden.

Mannen er nå tiltalt for å ha drept kvinnen mens han var i psykotisk tilstand. Han er derfor strafferettslig utilregnelig.

– Han husker ingenting av det som skal ha skjedd og kan derfor ikke annet enn å nekte for å ha drept kvinnen, sier mannens forsvarer Jan Erik Myrvold.

Får uansett ikke vanlig straff

– Han er strafferettslig utilregnelig og det betyr at han ikke kan dømmes til vanlig straff, men til tvungen psykiatrisk behandling. Det er stor fare for gjentakelse og samfunnet må beskyttes, sier Thorbjørn Klundseter ved Hedmark og Oppland statsadvokatembeter.

Det er satt av sju dager til saken i Glåmdal tingrett.

– Selv om helse til min klient ikke er så god, er målet at han skal møte i retten alle dagene, sier Myrvold.