Drapssiktet i varetekt

Den siktede etter Kongsvingerdrapet har ikke erkjent straffeskyld, men samtykker i å sitte fengslet i en uke med brev og besøkskontroll.

Drap ved en boligblokk i Øvre Langelandsvei i Kongsvinger
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

32-åringen som er siktet for drapet i Kongsvinger har i dag blitt varetekstsfengslet. Siktede har ikke erkjent straffeskyld, men har samtykket i å sitte varetektsfengslet i en uke med brev- og besøkskontroll.

– Min klient har frivillig gått med på å sitte en uke i varetekt, og det er rett og slett for å la politiet gjøre de undersøkelsene de har igjen, sier 32-åringens forsvarer, Christer Hedin.

Hedin understreker allikevel at det ikke er med lett hjerte at hans klient sier ja til å sitte en uke i fengsel, men at han har kommet fram til at det vil være mindre belastende for alle parter.

Les også: Drapssiktet avhørt i natt

– Ikke tilstrekkelige bevis

Politiet har foreløpig ikke klart å sjekke den siktede 32-åringen ut av saken, og mener fortsatt at det foreligger skjellig grunn til mistanke, og bevisforspillelse.

– Hva slags bevis er det politiet legger frem?

– Det er snakk om både taktiske og tekniske bevis, men jeg har enda ikke sett noe som er i nærheten av å være nok til en domfellelse, sier Hedin.

Under avhøret i natt kom det ikke fram noe nytt, det var mer snakk om presiseringer av tidsskjemaer og lignende.

Fengslingsmøtet vil foregå som en såkalt «kontorforretning» der kun den siktede og dommeren vil være til stede.

Les også: Siktet nekter skyld

Les også: Siktet for drap