Husker mer etter avhør på drapsstedet

23-åringen som er siktet for å ha drept stefaren sin i Øyer i august, ble i dag avhørt i huset der drapet skal ha skjedd. – Han husker mer nå, sier forsvarer Odd Ivar Grøn.

Odd Ivar Grøn, forsvarer Øyer-drapet

23-åringens forsvarer, Odd Ivar Grøn, sier den drapssiktede husker mer av hendelsesforløpet etter avhøret på åstedet i dag.

Foto: Erlend Moe

Det er drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) og hans forsvarer som har bedt om at et avhør skulle finne sted i huset i Øyer , der drapet skjedde den 14. august i år.

– Vi hadde et håp om at et avhør her på stedet kunne få fram noen flere detaljer. Og jeg vil si at vi hadde godt utbytte av det, sier 23-åringens forsvarer, Odd Ivar Grøn.

Husker mer nå

23-åringen har hatt problemer med å svare på spørsmål om tiden før drapet og selve drapet, fordi han ikke husker. Likevel har han erkjent at det var han som drepte stefaren, Bjarte Hansen, i boligen de to disponerte i Øyer ved Lillehammer.

Huset der Øyer-drapet skjedde

Politiet, drapssiktede Kim Andreas Kristiansen og hans forsvarer tilbake på åstedet i dag.

Foto: Erlend Moe

Etter avhøret i dag husker han mer.

– Ja, det kom fram en god del mer detaljer i dag. Hva som skjedde er mye tydeligere nå, sier forsvarer Odd Ivar Grøn.

Forsvareren sier at 23-åringen ønsker at mest mulig av hendelsesforløpet blir klarlagt, blant annet med tanke på å ta stilling til straffskyld.

Ikke rekonstruksjon

Den siktede og forsvareren hans har bedt om en rekonstruksjon i huset i Øyer og på stedet i skogen der liket av stefaren ble funnet på et bål. Men politiet syntes ikke det var nødvendig.

– Dette er ikke en rekonstruksjon, men et avhør på stedet, sier Olav Sørby, politiadvokat i Gudbrandsdal politidistrikt til NRK.

Han sier at det ikke var aktuelt å dra ut til stedet i skogen der stefaren ble funnet drept. Politiet mener ikke det er nødvendig.

Huset der Øyer-drapet skjedde

Politi, forsvarer og drapssiktede er i dag tilbake i huset i Øyer.

Foto: Erlend Moe

– Vi snakket om det mens vi var i huset i dag. Vi konkluderte med at det som har skjedd på funnstedet er relativt godt belyst allerede. Et avhør der oppe ville antakelig ikke gi oss noen nye opplysninger, sier forsvarer Odd Ivar Grøn.

Avhøret i huset er nå avsluttet. Også Kripos og bistandsadvokaten til den dreptes familie var med på avhøret i huset i Øyer.

Obduksjonsrapporten klar

Politiadvokat Olav Sørby sier de regner med å være ferdige med avhørene av den drapssiktede 23-åringen før nyttår.

Den endelige obduksjonsrapporten er også klar. Den sier noe om antatt dødsårsak, men Olav Sørby vil ikke kommentere den nærmere.

– Det framkommer ikke noen opplysninger i obduksjonsrapporten som kaster nytt lys over saken, sier politiadvokaten.

I sluttfasen

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen skal avhøres igjen før etterforskningen avsluttes, men de er snart ferdige nå, sier hans forsvarer. De sakkyndige er ventet å avgi sin rapport om saken før jul.

– Så er det tid for å oppsummere saken og oversende den til statsadvokaten for tiltale. Vi forventer en tiltale i tråd med siktelsen, sier Odd Ivar Grøn.

Den siktede i Øyerdrapssaken ble i dag avhørt i huset der han bodde sammen med sin drepte stefar.