Tror drapssiktede kan være i utlandet

Etter hva NRK har grunn til å tro, leter politiet etter den siktede i Øyerdrapet i utlandet.

Siktet Øyer-drapet

DRAPSSIKTET: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Den drepte er Kristiansens eks-stefar. Foto: Presse / Politiet

23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt for drap eller medvirkning til drap på Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland.

NRK kjenner til at politiet nå konsentrerer deler av sin etterforskning rundt opplysninger som peker mot at den etterlyste kan ha dratt til utlandet. Men konstituert politimester Olav Sørby vil ikke kommentere dette nå.

Olav Sørby

VIL IKKE KOMMENTERE: Konstituert politimester Olav Sørby ønsker ikke å si noe om hvor politiet tror den etterlyste 23-åringer er.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Det som vi har sagt tidligere, er at vi sitter på en viss informasjon. Vi ønsker ikke å gå ut med hva slags informasjon vi sitter på, sier Sørby til NRK.

Vet dere om han fortsatt er i Norge?

– Jeg har heller ingen kommentar til det, sier Sørby.

Flere medier har omtalt at det skal finnes overvåkningsbilder fra nyere tid som kan indikere hvor den etterlyste er. Men heller ikke disse opplysningene vil politiet si noe om.

Skal ha truet med balltre

VG skriver fredag at politiets teori er at 23-åringen slo i hjel stefaren sin med et balltre og at han deretter kvittet seg med dette.

Tidligere denne uken lette politiet etter en gjenstand i elven Sagåe, ikke langt fra stedet der levningene etter den drepte 58-åringen ble funnet i et bål. Ifølge avisa var det et balltre de lette etter.

NRK kjenner til at den etterlyste 23-åringen flere ganger skal ha sagt til folk i omgangskretsen at han skulle slå ihjel stefaren med et balltre. Disse uttalelsene skal imidlertid ligge flere år tilbake i tid.

23-åringen skal også i perioder ha sovet med et balltre under sengen sin. Han skal ha oppgitt at han hadde dette for eventuelt selvforsvar.

Politiet ønsker ikke å kommentere noen opplysninger om et mulig våpen.

– Vi ønsker heller ikke å gå inn på hva slags opplysninger vi har i forhold til hva som er dødsårsaken og hva slags våpen som eventuelt er brukt, sier Olav Sørby.

Kamerat siktet for medvirkning

Lorentz Stavrum

FORSVARER: Advokat Lorentz Stavrum er oppnevnt som forsvarer for den fengslede 21-åringen.

Foto: Arvid Torsgard

En 21 år gammel mann, som er venn av den etterlyste, ble torsdag varetektfengslet i fire uker med brev og besøksforbud siktet for medvirkning til drapet i Øyer.

Varetektsfengslingen er basert på at politiet mener han har avgitt falsk forklaring. Men mannen er også siktet for medvirkning til drapet.

Kameraten ble pågrepet tirsdag, og har sittet i avhør. Politiet trodde ikke på forklaringen han hadde gitt tidligere i etterforskningen.

– Han samtykker i varetektsfengsling. Han har etter omstendighetene funnet at det er hensiktsmessig, sa forsvarer Lorentz Stavrum.

Etterforskning, drap Øyer

FUNNET I BÅLRESTER: Levninger etter Bjarte Hansen (58) ble funnet på et bål ved Hafjell i Øyer torsdag 14. august. Politiet sier de er sikre på at det dreier seg om et drap.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud