Drapsofferet var asylsøker fra Afghanistan

Politiet har bekreftet at det var en 27 år gammel kvinne fra Afghanistan som ble funnet død i Hamar onsdag. Hun hadde med seg et barn da hun gikk på bussen ved Ormseter asylmottak.

Drapsoffer Hamar

DREPT: Kvinnen ble observert på en buss i Hamar i går. Politiet ønsker nå tips i saken.

Foto: Politiet

En kvinne ble funnet drept i Hamar i går, og ble funnet ved et lagerbygg i byen. I dag opplyser politiet i en pressemelding at kvinnen var 27 år, hun var opprinnelig fra Afghanistan og bosatt på Ormseter asylmottak.

På bildet som politiet har sluppet ser man en barnevogn bak kvinnen. Hun skal ha gått på bussen på Ormseter og hatt med seg et barn.

Les også:

Politiet søker tips

– Jeg kan bekrefte at hun hadde med seg et barn og at hun var bosatt på mottaket med barn og familie. Barnet ble levert tidligere på dagen, men vi vet ikke hva som har skjedd med kvinnen etter dette ble gjort. Barnet er i gode hender, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i politiet i Hedmark til NRK.

– Vi har en formening om hvor hun gikk av, men ønsker dette bekreftet av publikum som kan ha sett noe, sier Dobloug.

Klokken 16 onsdag ettermiddag opplyser hun at det har kommet inn tips, både på bakgrunn av bilde og generelt.

– Jeg vil ikke utdype hva tipsene går ut på helt konkret, men tipsene gir oss i politiet nye arbeidsoppgaver, som vi kontinuerlig følger opp, sier Doblaug.

Se TV-reportasje her:

En 27 år gammel kvinne ble drept på Hamar.

Funnet kniv

Politiet vil ikke gå ut med navn eller andre opplysninger om kvinnen, men bekrefter at de har funnet en kniv på stedet. Det er ikke kjent om dette er drapsvåpenet.

– Kniven undersøkes så får vi se hva slags tilknytning den har til drapet, sier Dobloug.

Politiet vil heller ikke si om de ser på noen spesielle miljøer eller personer, men de går ut med et bilde av kvinnen for å få nye opplysninger i saken.

Personer som har vært i området rundt Stormyra eller Maxi Storsenter tirsdag 28. oktober, bes ta kontakt med politiet.

Politiet etterforsker drap i Hamar

FUNNET DØD: Ei kvinne ble funnet død ved det gamle bygget til Jorkjend bil i Hamar.

Foto: Stein Schinstad / NRK

Lå ved husvegg

Den døde kvinnen har mørkt hår, hun hadde på seg bukser med svarte og hvite langsgående striper og en hvit halvlang jakke. Jakka hadde hette med pelskant. Hun hadde mørke støvler med pelskant og hadde med seg en sort veske.

Kvinnen ble funnet inntil en husvegg på det gamle bygget til Jorkjend bil, som ligger i nærheten av kjøpesenteret Maxi i Hamar.

– En person ble funnet død bak et bygg like ved senteret, og det var forhold på stedet som gjorde at dødsfallet ble karakterisert som mistenkelig, sa politiinspektør Rolf Thoresen til NRK tirsdag.

Tips og opplysninger kan gis på telefon 40 60 28 00 eller e-post tips-hedmark@politiet.no.