Hopp til innhold

Drapsmann risikerer 21 års fengsel

Tirsdag starter rettssaken mot småbarnsfaren i 20-årene som er tiltalt for overlagt drap på 18 år gamle Lars Erik Flem Andresen i Kongsvinger. Strafferammen er 21 års fengsel.

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept utenfor en boligblokk i Kongsvinger.

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept utenfor en boligblokk i Kongsvinger.

Foto: Cornelius Poppe (montasje) / SCANPIX

Flem Andersen ble funnet drept utenfor en boligblokk på Langeland i Kongsvinger i slutten av juli i fjor. Han ble drept med minst 35 knivstikk.

Den tiltalte ble pågrepet etter cirka fire måneder. Ifølge VGnett kunne politiet allerede én måned etter drapet ha avslørt den tiltalte hvis de hadde sjekket mobilen til den drepte.

Sporet mobilen

Den drapstiltalte stjal flere gjenstander fra Flem Andersen, deriblant en mobiltelefon. Det var denne telefonen som førte til at mannen i 20-årene etter hvert ble arrestert.

Cirka en måned etter drapet satte han inn sitt eget sim-kort i mobiltelefonen. Dermed kunne politiet funnet ham ved å undersøke mobiltelefonens IMEI-nummer, skriver VGnett.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kripos jobber på stedet

Kripos leter etter spor i nærheten av åstedet.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Dette er et nummer som er unikt for hver mobil, og teleoperatøren kan lett finne ut hvem som har brukt mobilen. Dette gjorde ikke politiet før i begynnelsen av desember.

Tre menn var siktet

Svaret de fikk var at mobiltelefonen nå var i bruk av en småbarnsfar i 20-årene som bodde i nærheten av der Flem Andersen ble funnet drept. Dette er mannen som nå sitter tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lars Erik Flem Andersen ble funnet drept på Langeland i Kongsvinger

Politiet ved boligblokken der Flem Andersen ble funnet drept.

Foto: Kurt Sivertsen / NRK

Før politiet sporet mobiltelefonen til mannen så var han ikke i politiets søkelys, men hadde til sammen tre menn siktet for drapet. Disse er nå renvasket for mistanke.

Politiet tror Flem Andersen ble et tilfeldig drapsoffer.

Ville drepe noen

Mannen i 20-årene har tilstått drapet, og har i avhør fortalt at han hadde bestemt seg for å drepe noen denne julinatta. Han var utstyrt med bajonette og en luftpistol. Han skal ha sett seg ut et offer som han fulgte målbevisst en stund, men denne personen traff på bekjente og fulgte dem videre.

Deretter traff den tiltalte Flem Andersen. De var bekjente og tok følge et stykke, plutselig trakk den tiltalte fram bajonetten og gikk til angrep på Flem Andersen.

Han begynte å løpe, men ble innhentet og drept av minst 35 knivstikk. De fleste av dem mot overkroppen, halsen og hodet. Han ble også skutt flere ganger med luftpistolen.

Tirsdag starter rettsaken mot den tiltalte småbarnsfaren i Glåmdalen tingrett. NRK.no følger rettssaken.