Dømt til sju års fengsel

Kvinnen fra Ringsaker som er funnet skyldig i å ha skadet sønnene sine slik at en av dem døde, er i Eidsivating lagmannsrett dømt til sju års fengsel.

Gravstedet ved Ringsaker kirke hvor sønnen til Ringsaker-kvinnen ligger begravet.
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

Ringsaker-kvinnen som for andre gang er funnet skyldig i å ha mishandlet barna sine, med det resultatet at den ene døde, ble i dag dømt til sju års fengsel. Ett år mer enn i tingretten.

Hun er også dømt til å betale tilsammen 200.000 kroner i erstatning til eks-samboeren og den gjenlevende sønnen.

Straffeutmålingen kan ankes til Høyesterett, men ikke skyldspørsmålet. Det ble avgjort i lagmannsretten.

– Akkurat nå er min klient svært skuffet. Hun ønsker litt tid for å avgjøre hva hun skal gjøre videre, sier kvinnens bistandsadvokat, Johnny Christian Schill.

Ville ha strenger straff

Kvinnen I går ble det lagt ned påstand om sju års fengsel for mishandlingen av sønnen. I tingretten ble hun dømt til seks års fengsel. Aktor og statsadvokat, Arne I. Dymbe forteller at de har bedt om strengere straff denne gangen av flere grunner.

– Vi har hele tiden vært i tvil om vi skulle kreve seks eller sju års fengsel, og i tingretten stemte en dommer for sju år og to andre dommere var i tvil. Dessuten ønsker riksadvokaten et skjerpet straffenivå i alvorlige voldssaker, sier Dymbe.

– Jeg elsket barna mine

Den 25 år gamle kvinnen fra Ringsaker ble i forrige uke dømt av lagmannsretten for å ha skadet sine to sønner slik at den eldste døde i mai 2005. Kvinnens yngste sønn hadde også anfall og pustebesvær og ble etterhvert plassert i et beredskapshjem.

Moren har hele tiden sagt at hun aldri har skadet barna med vilje.

– Jeg skjønner ikke at de skal ha trodd at jeg har kvalt barna mine, jeg har jo ønsket å få de selv. Jeg elsket barna mine. Jeg forstår ingenting, sa hun da hun forklarte seg for første gang i retten.