Hamar tinghus
Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Dømt for overgrep mot gutter

Oppsummert

Mann tiltalt for overgrep mot sønnen og en kamerat. Dømt til 12 års fengsel i Sør-Østerdal tingrett. Nekter straffskyld, og anket dommen. Ankesaken går i Eidsivating lagmannsrett.

 • 12 års fengsel for overgrep

  Eidsivating lagmannsretten har dømt en mann til 12 års fengsel for overgrep mot sin sønn og hans kamerat. Han er også dømt til å betale til sammen 600 000 kroner i erstatning til guttene, og er ilagt kontaktforbud overfor sønnen i tre år.

 • Vil ha lavere enn 12 års fengsel

  Forsvarer til mannen som er dømt for overgrep mot sin sønn og hans kamerat bør få noe mildere straff en 12 års fengsel. – Behandlingstiden har vært noe lang, og derfor bør straffen være lavere enn 12 år, sa advokat Harald Stabell.

 • Ba om fengsel i 12 år for overgrep

  Mannen som var tiltalt for overgrep mot sin sønn og hans kamerat bør dømmes til 12 års fengsel, sa aktor Iris Storås. I går dømte lagmannsretten mannen for overgrep, og nå skal de ta stilling til straff. Han nekter straffskyld.

  Iris Storås
  Foto: Linda Vespestad / NRK
 • Skyldig i overgrep mot to gutter

  Mannen som er tiltalt for grove overgrep mot sin sønn og hans kamerat er funnet skyldig i Eidsivating lagmannsrett. Hedmarkingen nekter straffskyld. I morgen skal aktor og forsvarer legge ned påstand om straff.

 • - Overgrepstiltalt må frifinnes

  Forsvarer Harald Stabell mener at mannen som er tiltalt for overgrep mot sin sønn og en kamerat må frifinnes. Stabell mener sønnens forklaring er svekket fordi han i det første avhøret nekter for å ha blitt misbrukt av faren.