Dokkadrapet: – Knyttes til det lokale rusmiljøet

Politiet snevrer inn fokuset i drapssaken på Dokka, og har nå som hovedteori at drapet kan knyttes til det lokale rusmiljøet.

Nils Olav Bakken

LOKALSAMFUNNET HÅPER PÅ EN OPPKLARING: Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept 3. september.

Foto: Privat / Politiet

Det er klart etter at det nå er gått snart to måneder siden Nils Olav Bakken (49) ble funnet død i et bål i et skogsområde på vestsiden av Randsfjorden i Søndre Land i Oppland. Levningene var sterkt forbrent. Obduksjonsrapporten slo fast at Bakken ble drept.

Siste sikre observasjon av Bakken er fire timer tidligere på Dokka i nabokommunen Nordre Land, der Bakken bodde.

Et mysterium

Hva som har skjedd disse fire timene er fortsatt et mysterium, men etterforskerne er nå kommet fram til at de skal konsentrere seg om det lokale rusmiljøet.

Kristian Johansen

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiadvokat Kristian Johansen.

Foto: NRK

– Vår hovedteori er at drapet kan knyttes til dette miljøet, sier politiadvokat Kristian Johansen.

Det har tidligere vært kjent at Bakken hadde bekjente i et rusmiljø i Oslo, og politiet har derfor etterforsket bredt også overfor dette miljøet. Nå ser det ut til at etterforskningen kan snevres noe inn.

20 etterforskere

20 etterforskere jobber med drapssaken. De har fått inn over 500 tips og avhørt 120 vitner. Elektroniske spor som mobiltelefontrafikk og overvåkingskameraer er sjekket.

– Vi har ikke noe dårligere motivasjon selv om dette tar tid, sier Hanne Bergum Låksrud, som er etterforsker på saken.

Lensmann Ole Bjerke sier at de jobber intenst med saken, og kommer til å opprettholde bemanningen så lenge det er nødvendig.

Bekjentskapskretsen til Bakken og lokalbefolkningen har gitt uttrykk for stor utålmodighet med at saken ikke er løst ennå.