Se styret i Sykehuset Innlandet diskutere småsykehusenes framtid

I formiddag går styret i Sykehuset Innlandet gå igjennom høringsuttalelsene som har kommet inn i forbindelse med planene om et nytt storsykehus. Du kan se styremøtet direkte her fra klokka 12.15.

I dagens møte skal blant annet den framtidige sjukehusstrykturen i Hedmark og Oppland diskuteres.

NRK sender styremøtet i Sykehuset Innlandet direkte fra klokka 09. Styret har lunsj fram til klokka 12.15, men fortsetter møtet etterpå.

Styret i Sykehuset Innlandet vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua, og en nedleggelse av sykehusene i Lillehammer, Gjøvik, Hamar og Elverum, samt at sykehusene Tynset og Kongsvinger består.

Dette har mange opplendinger reagert på siden det betyr at Oppland kan bli stående uten sykehus, mens Hedmark kan få tre, hvis storsykehuset legges til Ringsaker.

Frykter ubalanse

Morten Lang-Ree

Sykehusdirektør Morten Lang-Ree.

Foto: Sykehuset Innlandet

Til sammen har det kommet inn 100 høringsuttalelser i forbindelse med planene. Mange av høringsinstansene frykter en ubalanse mellom sykehustilbudene i Hedmark og Oppland, hvis Tynset og Kongsvinger består.

Derfor vil sykehusdirektør Morten Lang-Ree ha en ny runde om det desentraliserte sykehustilbudet. Og vil foreslå dette for styret på torsdag.

– Når vi har sendt ut et dokument på høring for å få synspunkter så må vi jo lytte til de synspunktene. Da må vi ta en egen runde på det. Det er i alle fall mitt råd til styret, sier Lang-Ree.

Tynsetingene frykter en nedleggelse av sykehuset sitt, men helseminister Jonas Gahr Støre har mer eller mindre lovet at sykehuset skal bestå.

I dag skal styret i Sykehuset Innlandet ha en gjennomgang av høringsuttalelsene i forbindelse med Strategisk fokus 2025 (Storsykehus). Styret gjør ingen vedtak i denne omgang, men vil blant annet diskutere framtida til sykehusene i Tynset og Kongsvinger. Du kan følge møtet direkte fra klokka 09.

Flere saker fra Innlandet