Hopp til innhold

– Mer opptatt av kvalitet enn geografi

1. januar ble Gjøvik og to andre høgskoler en del av NTNU. NTNU Gjøvik ble en realitet fordi skolen valgte kvalitet før geografi, mener kunnskapsministeren.

I dag markeres fusjonen mellom Høgskolen i Gjøvik og NTNU på Kallerud.

– Skolen vil få større muligheter som stort universitet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har i dag tatt turen til Gjøvik for å delta i markeringa av at Høgskolen i Gjøvik nå er en del av NTNU. Han har lagt merke til at ambisjonene er høye på Gjøvik og berømmer at det satses på profesjonsutdanninger innen ingeniørstudier og sjukepleie.

– Universitet er nå en realitet, men mye arbeid gjenstår. Mer sammenkjøring venter, men dere skal vite at dere har full støtte fra departementet og bred støtte på Stortinget.

Ønsker tettere samarbeid

Fra 1. januar 2016 ble Høgskolen i Gjøvik en del av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU, sammen med høgskolene i Ålesund og Sør-Trøndelag. Dermed er NTNU landets største universitet, en posisjon Universitetet i Oslo tidligere har besittet.

38 000 studenter, 3 500 av på Gjøvik, og ansatte fra mer enn 90 land vil nå havne under samme «paraply». Gunnar Bovim, som allerede er rektor ved NTNU, blir rektor for alle studiestedene.

Bovim har hovedsete i Trondheim, men har tidligere uttalt til OA at han vil komme til mjøsbyen med jevne mellomrom. Han ønsker et tettere samarbeid med ulike aktører i Gjøvik-regionen.

Åpnes av kunnskapsministeren

– Hos oss finnes motivert og intelligent ungdom, en ressurs som sjelden brukes for hva den er verdt, verken av næringsliv eller offentlig sektor, uttalte Bovim til avisa i forrige uke.

I dag er det offisiell markering av fusjonen på alle studiestedene, se direktesending fra åpninga øverst på sida.