Hopp til innhold

DIREKTE NÅ: Åpning av «Movies on war»

– «Movies on war» er en veldig viktig festival, sier Biskop Solveig Fiske. Hun åpner filmfestivalen torsdag kveld og du kan få med deg åpningen direkte her.

Biskop Solveig fiske åpner årets Movies on war i Elverum

«Movies on war» ble startet i 2010 og er viet filmer om fred og forsoning, krig og konflikt. I år er det femte gangen festivalen arrangeres og den inneholder blant annetfilmklipp som tas frem fra glemselen, debatt om Putins russland, en presentasjon av «Kongens nei» av regissør Erik Poppe i tillegg til både gamle filmperler og norgespremierer.

Biskopen åpner festivalen

– Selv om vi er livssynsnøytrale, er vel veldig glade for at Solveig Fiske har sagt ja til å åpne festivalen, sier festivalleder Mona Pedersen.

Og det er biskopen glad for selv også.

– Dette er en filmfestival som er veldig viktig. Ja, den handler om krig og konflikter, men også om fred og forsoning, sier hun.

Menneskerettigheter og menneskeverd er av sakene biskopen har engasjert seg mye i og hun mener filmer virkelig kan utgjøre en forskjell i verden.

– En film kan vise menneskeskjebner på en helt unik måte. De kan minne oss på at det alltid er enkeltmennesker som rammes av konflikter, sier Fiske

Fra 19.00 kan du se åpningen her i nett-tv.

  • Festivalleder Mona Pedersen ønsker velkommen
  • Vinneren av Film3s idèkonkurranse kåres
  • Varaordfører Arnfinn Uthus ønsker velkommen på kommunens veiene
  • Biskop Solveig Fiske åpner festivalen