Dette skjer i retten i dag

Den 16 år gamle jenta startet i går sin forklaring i Sør-Gudbrandsdal tingrett. I dag skal hun fortsette sin forklaring om angivelige overgrepene.

Rettsak Rune Øygard

Rune Øygard noterte flittig under jentas forklaring i går.

Foto: Elin Fagertun / Tegner


Den 16 år gamle jenta fortalte tirsdag innledningsvis om hvordan hun kom i kontakt med Øygard i 2009 og om de angivelige overgrepene i hjembygda

Jenta anslo at det var mellom 20 og 25 tilfeller av seksuell kontakt mellom dem i Vågå, der hun en periode var på besøk nesten annenhver helg, og sier at det siste tilfellet var da Øygard hadde en samling med Arbeiderpartiet hjemme hos seg selv.

– Fikk angrepille av Øygard

Det skal også ha vært flere tilfeller av seksuell kontakt mellom jenta og tiltalte på overnattingsturer til Oslo, Molde og Larvik. Under en overnattingstur i Oslo hevdet jenta i retten at Øygard fikk henne til å kjøpe en såkalt angrepille.

– Jeg fikk penger av Rune til å kjøpe en angrepille, for å være sikker på at jeg ikke ble gravid, sa hun i retten tirsdag.

Hun fortalte også at hun begynte å stritte imot etter hun fikk seg kjæresete, men at Øygard nektet å godta dette. 18.september 2011 anmeldte hennes familie Vågå-ordføreren.


Starter utspørring etter lunsj

I dag er det Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen sin tur til å komme med spørsmål til jenta.

Et stort spenningsmoment i dag blir hvordan forsvarer Mette Yvonne Larsen kommer til å eksaminere jenta under utspørringen fra forsvaret

– Selv om jeg vil ta hensyn til den unge jenta, så har jeg en jobb å gjøre. Målet er å få frem sannheten, sa hun til NRK i går.

Øygard erkjente seg ikke skyldig i retten i går. Øygard har hele tiden nektet straffeskyld og stilt seg uforstående til anklagene om at han har hatt seksuell kontakt med en mindreårig jente.

Øygard har imidlertid erkjent at han har hatt fysisk kontakt med jenta, men at dette ikke har vært av seksuell karakter. Han sier ønsker å renvaske seg i retten.

Rettsak Rune Øygard

Mette Yvonne Larsen starter sin utspørring av den fornærmede jenta i dag

Foto: Arne Sørenes / NRK