Hedmark: Tre kommuner gjenstår

I Hedmark er kampen om ordførerkjedet avgjort i 19 av 22 kommuner. Arbeiderpartiet har så langt ti ordførere, Senterpartiet seks, Høyre to, mens én ordfører er fra en bygdeliste.

Laster kart, vennligst vent...

Valglogo

Os: Runa Finborud (Sp)

Senterpartiet har rent flertall i kommunen. Finborud tar over etter partifelle Arnfinn Nergård og blir dermed kommunens første kvinnelige ordfører.

Tolga: Ragnhild Aashaug (Sp)

Ragnhild Aashaug fra Senterpartiet fortsetter som ordfører. Sp gikk fram ett mandat, og styrer sammen med venstre.

Tynset: Merete Myhre Moen (Sp)

Senterpartiet tar over ordførerposten i Tynset etter at SVs Bersvend Salbu har hatt jobben siden 2007. Sju partier støtter Moen og Arbeiderpartiet får varaordføreren.

Folldal: Hilde F. Tveråen (Ap)

Arbeiderpartiet og den nye Samlingslista skal samarbeide i Folldal. Arbeiderpartiets Hilde F. Tveråen blir ordfører, mens Samlingslistas Brit Kværness blir varaordfører. Hun har tidligere vært rådmann i Folldal.

Alvdal: Johnny Hagen (Ap)

Hagen er ny ordfører i Alvdal. Ap sikrer flertall sammen med Senterpartiet. Dette er første gang med et så nært rødgrønt samarbeid i Alvdal. Mona Murud fra Senterpartiet blir varaordfører.

Engerdal: Lars Erik Hyllvang (Sp)

Samlingslista av Venstre og Senterpartiet fikk rent flertall, dermed fortsetter Lars Erik Hyllvang fra Senterpartiet som ordfører.

Rendalen: Norvald Illevold (Ap)

Norvald Illevold fra Arbeiderpartiet fortsetter som ordfører mens Svein Kjetil Bjørnseth blir varaordfører. For første gang i Rendalen har de to store partiene i kommunen valgt å samarbeide. De gir også en plass hver i formannskapet til H og SV.

Stor-Elvdal: Terje Hofstad (Ap)

Terje Hofstad fra Arbeiderpartiet blir ordfører. Ap fikk rent flertall og sitter også med varaordføreren. Det blir Linda Otnes Henriksen. Senterpartiets Even Moen fikk dermed bare en periode som ordfører i kommunen.

Trysil: Erik Sletten (Sp)

Trysils neste ordfører blir Erik Sletten (Sp). Sletten tar over ordførerstolen etter Ole Martin Norderhaug (Ap). Senterpartiet, Høyre og FrP er enige om et samarbeid og dermed er det slutt på en 81 år lang rekke med Ap-ordførere i Trysil.

Åmot: Ole Gustav Narud (Sp)

Ole Gustav Narud fra Senterpartiet er tilbake som ordfører i Åmot. Han var også ordfører fra 2003 til 2011. Senterpartiet fikk 47 prosent av stemmene i Åmot og vil samarbeide med SV og Frp. Dermed ble det med én periode for Espen André Kristiansen (Ap), som var landets yngste ordfører da han ble valgt i 2011.

Vil ikke ha eldre på anbud

Erik Hanstad går løs på sin andre periode som ordfører.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

Elverum: Erik Hanstad (H)

Sent på valgnatta utropte Arbeiderpartiets Ingvar Midthun seg til valgets vinner. Alt så ut til å ende med skifte av ordfører i kommunen. Men to dager senere landet sittende ordfører Erik Hanstad fra Høyre forhandlingene med Team Elverum, Fremskrittspartiet, Venstre og Senterpartiet.

Ingvar Midthun klarte altså ikke å ta fra Høyre makta i Elverum:

Ingvar Midthun blir trolig ordfører i Elverum.

Løten: Bente Elin Lilleøkseth (Ap)

Arbeiderpartiet mistet det rene flertallet i kommunestyret i Løten og dermed satt Lilleøkseth utsatt til. Men etter forhandlinger med Venstre og MDG ble det klart at hun får fire nye år som øverste politiske leder i Løten.

Hamar: Einar Busterud (BBL)

Einar Busterud (BBL) får sin fjerde periode som ordfører, etter fire års pause. Miljøpartiet De Grønne, Høyre, Venstre og Senterpartiet sikrer By- og bygdelista flertall i kommunestyret.

Einar Busterud ville gjøre comeback i hamarpolitikken. Det har han lyktes med.

Anita Ihle Steen

Anita Ihle Steen er svært populær i Ringsaker. Hun beholder ordførerjobben i fire nye år.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Ringsaker: Anita Ihle Steen (Ap)

I valgkampen var det ingenting som tydet på at Anita Ihle Steen fra Arbeiderpartiet hadde mistet sin popularitet i Ringsaker. At Ap fikk over 51 prosent av stemmene var dermed ingen stor overraskelsen. Arbeiderpartiet har rent flertall og Ihle Steen går løs på sin tredje periode som ordfører.

Stange: Nils A. Røhne (Ap)

Arbeiderpartiets Nils A. Røhne fortsetter som ordfører i Stange. Røhne har inngått en politisk avtale med Pensjonistpartiet og SV og går dermed inn i sin tredje periode som ordfører.

Våler: (ikke klart)

Venstres Ole Frode Mikkelsgård kan bli ordfører. Avhengig av støtte fra Høyre. Den store taperen i Våler var Arbeiderpartiet, som gikk tilbake med over 15 prosentpoeng.

Åsnes: (ikke klart)

Dagens ordfører Ørjan Bue fra Sp gikk fram, men ikke avklart hvordan det blir.

Grue: Wenche Huser Sund (Felleslista H/V/KrF)

Wenche Huser Sund fra Høyre blir ordfører for Felleslista mellom Høyre, Venstre og KrF med støtte fra Senterpartiet. Senterpartiets Åse Bjerke Lilleåsen blir varaordfører.

Sjur Strand, Kongsvinger Ap

Sjur Strand er ny ordfører i Kongsvinger.

Foto: Ann Kristin Mo

Kongsvinger: Sjur Strand (Ap)

Sjur Strand fra Arbeiderpartiet blir ny ordfører i Kongsvinger. Arbeiderpartiet har sikret flertallet sammen med SV og MDG, dermed må Høyres Øystein Østgård ta sin hatt og gå etter fire år ved roret.

Nord-Odal: Lise Selnes (Ap)

Lise Selnes fra Arbeiderpartiet fortsetter som ordfører for Arbeiderpartiet. Ap har rent flertall.

Sør-Odal: Knut Hvithammer (AP)

Knut Hvithammer fra Arbeiderpartiet blir ordfører i Sør-Odal, og Heidi Hitland fra Senterpartiet fortstter som varaordfører. Arbeiderpartiet har fått med seg Senterpartiet, Pensjonistpartiet og Miljøpartiet De Grønne i flertallssamarbeid i Sør-Odal.

Eidskog: (ikke klart)

Senterpartiet som styrer i Eidskog med støtte fra Høyre, Frp og Venstre får 13 mandater, mens Arbeiderpartiet får 12. SV mister sitt ene mandat og dermed kan det bli vanskelig for Ap å få støtte til å ta over makta.

De siste fire årene har Arbeiderpartiet hatt ti ordførere i Hedmark, Senterpartiet sju, Høyre to og SV en. Det ligger altså an til at Senterpartiet øker noe, mens Høyre mister flere av sine.

Saken oppdateres fortløpende. Tips oss på ho@nrk.no.