Dette bildet felte ekspolitimannen

Dette bildet av en ulv som henger på brakkeveggen ble beviset som førte til at en pensjonert politimann valgte å innrømme at han hadde hjulpet til med å flytte den ulovlig skutte ulven.

Ulv skutt ulovlig, mars 2014, i hedmark

Politiet fant dette bildet på mobiltelefonen til mannen som skal ha skutt ulven ulovlig. Bilen i bakgrunnen tilhører mannen som innrømmer at han hjalp til med å flytte ulven.

Foto: Bilde fra ulveskytterens mobiltelefon beslaglagt av Økokrim

Bildet av ulven på kojeveggen fant Økokrim på mobiltelefonen til mannen som er tiltalt for å ha skutt en ulv ulovlig i den store ulvesaken i Hedmark. Til sammen seks jegere er tiltalt.

– Viktig bevis

– Da man pågrep skytteren og den pensjonerte politimannen så tok man blant annet beslag i mobiltelefoner, og på telefonen til skytteren fant vi dette bildet, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Tarjei Istad til NRK.

Mannen i 40-årene fra Sør-Østerdal var på revejakt da han skal ha skutt ulven på åte i mars i fjor i Åmot. Etterpå hengte han opp revene og ulven på kojeveggen. Han ringte politimannen, som har forklart i retten at han fikk panikk da han så ulven på veggen.

Tarjei Istad

Tarjei Istad sier bildet var et viktig bevis mot den pensjonerte politimannen.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

– I bakgrunnen på bildet kan man se hjelperens bil stå med bagasjelokket oppe. Dette ble viktig bevis, spesielt i saken mot ham, sier Istad.

Han ble pågrepet for å ha hjulpet til med å flytte ulven. Han nektet, men da politiet viste ham bildet med bilen hans i bakgrunnen så valgte han å legge alle kortene på bordet.

– Det var bildebeviset som førte til at han tilsto flyttingen, så bildet har vært et viktig bevis i saken om den skutte ulven på Åsta i Åmot.

Vil ikke kommentere bildet

Bildet vil også bli lagt fram i rettssaken mot de seks jegerne som starter i mars.

Den pensjonerte politimannen ble mandag dømt til 16 dagers fengsel i Eidsivating lagmannsrett. Han ble også fradømt retten til å jakte i et år. Han har nå anket dommen videre til Høyesterett.

– Det har vært få tilsvarende saker oppe i Høyesterett før, og derfor velger de å anke, sier forsvarer til både den pensjonerte politimannen og skytteren, Helge Hartz.

Han ønsker ikke å kommentere bildet av ulven på veggen.

– Bildet vil også bli belyst i en senere hovedforhandlingen mot ham som faktisk skjøt ulven. Han har erkjent det faktiske knyttet til det, men nekter straffskyld etter tiltalen og jeg ønsker ikke å komme bildet noe ytterligere før saken er behandlet i tingretten, sier Hartz til NRK.