Hopp til innhold

Eksplosjon i hengekøye-salg: – En av tiårets største trender

29 år gamle Camilla Granum er en av mange nordmenn som nettopp har anskaffet seg hengekøye. Nå har hun blitt frelst og anbefaler alle å gjøre det samme.

hengekøye

FRELST: Camilla Granum Selmer-Olsen har som mange andre blitt bitt av basillen. Denne uken har hun allerede rukket to dagsturer med hengekøya. Hittil har hun vært på venninneturer, men forteller at hele familien snart skal få seg utstyr.

Foto: Camilla Granum Selmer-Olsen

– Jeg tror det er den hyggeligste måten å komme seg ut på.

Det sier Camilla Granum Selmer-Olsen fra Søndre Land i Innlandet. Hun kjøpte seg hengekøye i starten av april og kan ikke få nok av livet mellom trærne.

– Jeg er egentlig et hotell- og hyttemenneske. Jeg liker egentlig ikke å ligge i telt, men hengekøye; halleluja.

Selmer-Olsen ble bitt av basillen allerede etter den første turen, og sier hun konstant ser etter nye plasser å henge. Nå håper hun flere ønsker å prøve hengekøye-livet.

– Gå ut og heng. Dette passer for alle, sier hun.

hengekøye

PARADIS: – Jeg fant et paradis i går. Da gikk vi opp til Høkleberget i Gran kommune. Jeg tror det er en av de fineste plassene jeg har vært, sier 29-åringen.

Foto: Camilla Granum Selmer-Olsen

Eksplosjon i hengekøye-salg

Mange gjør som Selmer-Olsen, og det florerer av bilder fra hengekøyer i sosiale medier.

hengekøøye-bonanza i sosiale medier
Hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye
hengekøye

Fjellsport er blant butikkene som har lagt merke til at folk er ivrige etter hengekøyer om dagen. Salget deres hittil i år har nemlig tidoblet seg sammenlignet med hele 2019.

– Det har fullstendig tatt av. Vi har hatt en eksplosjon av salg av hengekøyer. Korona-krisen er vel noe av grunnen til det. Ekstra mange har nok også valgt å kjøpe på nett i år, sier kommersiell sjef i Fjellsport.no, Stian Moldvær Larsen.

Stian Moldvær Larsen

EKSTREM VEKST: – Salget av sitte- og liggeunderlag, soveposer, lette turklær, samt bålutstyr er også i en ekstrem vekst, forteller kommersiell sjef i Fjellsport.no, Stian Moldvær Larsen.

Foto: Fjellsport.no

Salget i 2020 er langt over det butikken noen gang har sett, og bare i mars solgte nettbutikken tusenvis av hengekøyer og tilbehør.

Larsen tror hengekøyen er blitt en av bransjen største "it-trender", og forteller at det virker som nordmenn nyter friluft på den «enkle måten» nå.

– Bare i perioden fra landet stengte ned, og til rett over påske, solgte vi mer enn 2000 av hengekøyene i den rimeligste enden av skalaen.

Også reise- og friluftsbutikken Chillout, som har butikker i Oslo, Moss og Bergen har nesten tidoblet salget siden i fjor. Bare i Moss selger de mellom 60 til 70 hengekøyer hver dag.

NRK har også snakket med folk som synes det er vanskelig å få tak i hengekøyer for tiden, da salget i butikkene har økt.

Friluftslivets koronavettregler

synne kvam

LAV TERSKEL: – Jo lavere du legger terskelen, jo større er sjansen for at du får en god og positiv opplevelse som frister til gjentagelse, sier Synne Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv.

Foto: norskfriluftsliv

– Selv om man er mye utendørs om dagen er det viktig å huske på at vi er i en krisesituasjon.

Synne Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, forteller at det er flere ting du bør tenke på når du skal ut på tur.

– Nå er det viktig å ikke glemme at man skal holde avstand til folk. Man må også tenke på hvor mange man drar sammen med, og rådet fra helsemyndighetene er fortsatt at man maks er fem sammen.

Kvam forteller at det også kan være lurt å droppe teltet.

Skal man ut på overnattingstur med en vennegjeng så vil jeg heller anbefale hengekøye framfor telt nå. Det er ikke anbefalt at folk fra ulike husstander deler telt, og ved å sove i hengekøyer er det enklere å holde rådene om avstand.

Flere saker fra Innlandet