Det brenner fortsatt på Sel - men spredningsfaren er minimal

– Det har vært så varmt at det brenner inne i trærne, og det er fortsatt flekkvis åpen varme, sier brannsjef Tom Are Nilstad i Sel.

Litt røyk fra skogen i Sel

RØYK: Brannen som oppstod fredag i ett-tiden utviklet seg raskt. Røyken kunne ses på lang avstand. Dette bildet fra søndag ettermiddag viser at det bare ryker svakt fra området.

Foto: Monica Rikoll / NRK

– Vi har noen småtilfeller midt i brannområdet som blusser opp igjen. Det er der temperaturen har vært høyest, forklarer Nilstad.

Han sier at brannområdet ses tydelig fra E6, men at brannen omsider er på retur.

– Det har roet seg betraktelig nå bare siden i går ettermiddag, sier Tom Arne Nilstad.

Brøt ut fredag

Den voldsomme skogbrannen i Sel brøt ut fredag ettermiddag. Sterk vind og ulendt terreng gjorde slukkearbeidet vanskelig. Det tok mange timer før brannvesenet fikk kontroll over flammene.

Skogbrannen er den største i Sel noensinne. Brannen har spredt seg over et område på rundt 700 mål, og mellom 200–300 mål med skog er nedbrent.

Frykten for at brannen skulle spre seg førte til at flere personer i hytter og hus i nærheten ble evakuert.

Mye arbeid

Ifølge Nilstad var det mye arbeid på de personene som var i aksjon mot flammene i helga.

– Det har vært en lang helg, og det har vært mye å gjøre for folk i området. Både sivilforsvaret og store brannstyrker har bidratt sterkt for både å slokke og hindre spredning av flammene, sier Nilstad.

Er det noen fare for at brannen kan spre seg på nytt?

– Slik det ser ut nå så har vinden roet seg betrakelig, og vi håper inderlig at det skal regne i dag. De tilløpene vi har hatt i dag er midt inne i de områdene som er mest utbrent, og der er det glohauger midt i trær og langt nede i jorda. Slik sett er spredningsfaren minimal, forklarer Nilstad.

Han berømmer sivilforsvaret som har hatt slangeutlegg.

– Sivilforsvaret er suverene på vannforsyning. Vi har slangeutlegg midt i brannområdet med forgreininger utover, både nedover og oppover i feltet. Så i dag er det rett og slett og gå med varmesøkende kamera, og lokalisere flammer. Der pøser vi på med vann, avslutter brannsjefen.