Valfarter til fjells i nyttårshelga

Hotellvert Sandra Hoås smiler fornøyd. For fjerde året på rad er høgfjellshotellet Spåtind i Synnfjellet fullbooka nyttårshelga.

Sandra Hoås

VERTSKAP: Daglig leder ved Spåtind Hotell, Sandra Hoås, er mer enn klar for å ta imot mange nyttårsgjester. Hotellet er for fjerde året på rad utsolgt i nyttårshelgen.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Flere enn før tar seg til fjells for å feire romjul og nyttår i vinterlige omgivelser, melder hoteller NRK har vært i kontakt med.

Et av stedene folk valfarter til denne helga er Spåtind Sport Hotell i Synnfjellet i Nord-Torpa.

Daglig leder ved Spåtind Hotell, Sandra Hoås, er klar for å ta imot gjestene. Hun tror populariteten skyldes at mange synes det er mer avslappende å være på hotell enn hjemme.

– Det er godt for familie og venner å ha et sted å samles. Her kommer de til dekket bord, og slipper unna vertskapsrollen. Og så er det et veldig bredt aktivitetstilbud, sier Hoås.

Gjestene spiser nyttårsmiddag på Spåtind hotell, før det blir mulighet for en dans før fyrverkeriet.

Snøen lokker

Line Marie Magnussen

FAMILIEFERIE: Line Marie Magnussen syns det er helt konge å feire nyttår til fjells. Her er hun sammen med datteren Frøya Marie.

Foto: Lars Bilit Hagen / NRK

Fungerende kommunikasjonssjef i Den Norske Turistforeninga Anders Steen Nessem sier at de ikke har eksakte tall for hvor mange som reiser til fjells for å feire nyttår, men at det er snakk om svært mange nordmenn.

Turistforeningen arrangerer selv nyttårsfeiring på deres egendrevne Haukeliseter fjellstue – et populært sted å tilbringe nyttårshelgen.

Hoteller i Hemsedal og Geilo er fylt til siste seng i romjula og nyttårhelga.

Ifølge Lillehammer Byavis er det fullt belegg på to av de største hotellene i Lillehammer-regionen nyttårhelga. Både Lillehammer Hotel og Meetingpoint Hafjell er for lengst fullbooket.

Nessem i DNT sier fjellappellen i stor grad dreier seg om skimuligheter for oss nordmenn.

– Fjellet representerer tradisjoner for mange. Og i lavlandet er det gjerne litt manko på snø. Så fjellet gjør også at mange kan få ski. Vi er vel egentlig født med ski på beina – og det er utrolig artig å se at det er såpass mange unge også som spenner på seg skiene, enten det er snakk om toppturer eller langrennsski.

– Nyttår på fjellet er konge

Line Marie Magnussen er en av dem som har tatt turen til fjells og til populære Spåtind. Hun mener hotellet representerer deilig ro og avslapning

– Det er ikke så hyperkommersielt enda, her kan man slappe av og være seg selv.

Og hun nøler ikke med å anbefale å feire nyttår i fjellheimen.

– Det er helt fantastisk. Å feire nyttår på fjellet er helt konge!