Den drepte kvinnen hadde et forhold med ukjent mann

Kvinnen som ble drept av sin ektemann i Hamar i fjor hadde et forhold med en ukjent mann. Det viser chattelogger som ble opplest i Hedmarken tingrett.

Inger Johanne Reiestad Hansen, Arne I. Dymbe

RETTSSAK: Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen og aktor Arne I. Dymbe i samtale under rettssaken som går i Hedmarken tingrett. Siste dag i retten blir på torsdag.

Foto: Linda Vespestad / NRK

En afghansk mann er tiltalt for å ha drept sin kone med 20 knivstikk ved det gamle Jordkjend-bygget på Hamar vest i oktober i fjor.

Han er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og denne uka går rettssaken mot ham i Hedmarken tingrett. Han innrømmer at han drepte henne.

– Visste om graviditeten

I retten har man lagt fram bevis og ført vitner som blant annet kan si noe om et mulig drapsmotiv. Sjøl har den tiltalte forklart at ekteskapet ikke var så godt og at de blant annet kranglet om at hun slo barna. Han hevdet også at hun slo han med et knivskaft en måneds tid før drapet.

Arne I. Dymbe, Ann Turid Bugge

TINGRETTEN: Førstestatsadvokat Arne I. Dymbe er aktor i saken, og den tiltaltes forsvarer er advokat Ann Turid Bugge.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Et tema i retten har vært den dreptes graviditet. Hun var gravid i 3.- 4. uke da hun ble drept, noe den tiltalte hevder han ikke visste.

En chattelogg mellom den drepte og en ukjent mann, samt vitner sier noe annet. Flere vitner sier fornærmede hadde fortalt sin mann at hun var gravid og at han ville at hun skulle ta abort. Sjøl ville hun gjerne beholde barnet.

I en chattelogg hentet fra fornærmedes mobil og PC viser samtaler hun hadde med en mann politiet ikke har klart å finne identiteten til. Til denne mannen skrev hun at hun var gravid, og at ektemannen hennes ville at hun skulle fjerne fosteret.

– Utro

Samtalene mellom fornærmede og den ukjente mannen er fortrolige og nære med mange kjærlighetserklærlinger. Ut i fra samtalene kan det virke som de hadde et seksuelt forhold.

Den tiltalte forklarte på mandag at han visste at hans kone chattet mye med noen, og at han ved en anledning, helt tilfeldig, skal ha sett på telefonen hennes og så at hun hadde sendt noen et hjerte, men han visste ikke til hvem.

Han sa han ikke visste at hun hadde et forhold til en annen mann.

– Fikk med seg drapet

Onsdag ble det lagt fram en rapport laget av en psykolog som er ekspert på barns psykiske helse, og den konkluderer med at toåringen som var til stede under drapet lider av posttraumatisk stresslidelse

I etterkant av drapet er det flere ting som tyder på at hun har fått med seg hva som skjedde, ifølge rapporten som peker på ting hun har sagt, tegnet og hvordan hun reagerer i visse situasjonen. Begge barna bor nå hos fosterforeldre som det er tenkt at de skal bo hos permanent.