Hopp til innhold

Venninne av drapsofferet: – Han fikk øks gjennom døra, men var ikke redd

DOKKA (NRK) : For noen måneder siden skal den drepte Nils Olav Bakken ha fått ei øks gjennom vinduet og døra ble forsøkt åpnet.

den drepte følte ikke trussel fra nærmiljøet

IKKE REDD: Cecilie Slåttvik var venninne og hjelper til den drepte. Hun oppfattet ikke at han følte seg truet i forkant av drapet.

Foto: Dag Kessel / NRK

Jeg oppfordra ham til å anmelde saken, men han sa at det hadde roet seg ned og at ting var avklart. Han anså ikke det lenger som en trussel, forteller Slåttvik, som har hjulpet og kjent 49-åringen i 18 år.

Hun tror ikke han hadde holdt det skjult for henne hvis han var redd.

Politiet til NRK: Drapsofferet skal ha følt seg truet

Så positivt på livet

Cecilie Slåttvik var både venn og assistent for Nils Olav Bakken. Hun hjalp ham via organisasjonen LAR-Nett Norge for at han skulle komme ut av rusproblemene sine, og var kontaktperson mellom ham og hjelpeapparatet.

Cecilie Slåttvik

VAR POSITIV: Cecilie Slåttvik forteller at den drepte var positiv til å komme seg ut av rusproblemene.

Foto: Dag Kessel / NRK

Han begynte å se positivt på muligheten til å komme seg ut av rusproblemene, sier hun.

For noen måneder siden fortalte han henne at noen hadde slått inn vinduet med øks og forsøkt å åpne døra. Han ville ikke anmelde det, og følte han var ferdig med saken.

Jeg spurte ham flere ganger etter denne episoden om han følte seg redd eller trua, men han svarte at han ikke følte noen trussel i nærområdet, forteller Cecilie Slåttvik.

Hun forteller at han var veldig ærlig, og mener han ikke ville ha holdt det skjult for henne hvis han var redd. Hun forteller også at etter denne episoden sto ofte døra åpen da hun kom.

Tror ikke han hadde narkogjeld

Cecilie Slåttvik tror ikke på antydningene om at den drepte kan ha hatt narkogjeld, som noen møtte opp i Dokka for å inndrive.

Han var konsekvent på å ikke sette seg i gjeld, han lånte aldri mer enn han kunne tilbakebetale, sier hun.

Det var lørdag kveld ved 19.30-tiden Nils Olav Bakken ble funnet drept og kraftig forbrent i kanten av en grusveg på Veståsen i Søndre Land.

Mann funnet død i Søndre Land

Sperringer fjernet fra åsted

HAR RYDDET ÅSTEDET: Her ble 49-åringen funnet drept lørdag kveld.

Foto: Erlend Kester Moe / NRK

Politiet har uttalt at de tror 49-åringen ble drept i tidsrommet mellom fredag ettermiddag og lørdag kveld, men kan ikke si nøyaktig når han ble drept. Siste sikre observasjon som er gjort av mannen var fredag ettermiddag på Dokka.

Sist sett fredag ettermiddag

Det er fortsatt ingen mistenkte eller siktede i saken. Politiet er fortsatt interessert i tips fra folk som har sett den drepte i perioden fra torsdag til han ble funnet. De er også interessert i tips om biler og personer som kan ha vært i området rundt boligen til den drepte, og i skogsområdet i Søndre Land der han ble funnet.