Hopp til innhold

Cupcakes for kreftsaken

I hele oktober skal Norge farges rosa, og nå har det 100 år gamle Evensens bakeri på Kirkenær kommet på banen med sine søtsaker.

Rosa sløyfe aksjonen markeres over alt i hele landet nå i oktober. Målet til aksjonen er å bidra til å bekjempe brystkreft gjennom mellom anna å spre informasjon og øke kunnskapen om sykdommen. På det 100 år gamle bakeriet på Kirkenær, har de også kastet seg på rosa-sløyfe aksjonen

Cupcakes for kreftsaken

Bakeriet håper på 10 000 kroner til kreftsaken nå når de byr på sine egne «Rosa sløyfe-cupcakes», og ifølge konditor Ivar Bakke var det ikke vanskelig å bake for en god sak.

– Jeg syns det er artig å være med på noe som betyr noe og viser at vi ikke bare tenker på oss selv, sier konditoren.

– Trendy

Bakke forteller at de fikk en forespørsel fra ildsjelene bak Rosaløypa i Bergesida i Grue om de kunne tenke seg å selge kaker til inntekt for kreftsaken, og valget for hvilke kaker som skulle lages falt på de små populære bakverkene.

– Cupcakes er litt «trendy» og lettvint, også gir det jo energi til å gå tur i skogen, forteller Bakke.

Og motivasjon kan de trenge. For hver runde deltakerne går på seks kilometer, gis fem kroner til kreftsaken. Så kakene kan komme godt med.

LES OGSÅ: Nå er brua rosa igjen

Ti kroner fra hver cupcake

For hver cupcake som de selger gir også bakeriet 10 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen, så nå må bare kundene tørre å tørre å prøve noe nytt.

– Vi vet hva kunden skal ha når vi ser den i døra, så det er mange av kundene vi bare pakker posen til uten å si noe, sier Bakke.

Flere saker fra Innlandet