Hopp til innhold

Cecilies sminkevideoer er sett over 53 millioner ganger

GJØVIK (NRK): Hun studerte økonomistyring da hobbyen plutselig ble jobb. Sminkekursene hun legger ut på nettet har over 53 millioner visninger.

MakeUp tutorial

HÅNDARBEID: Det gjelder å være stø på hånda, når alle de små detaljene skal på plass.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

– Jeg må sitte midt i ruta, og passe på at det ikke blir skygger bak meg eller at noen av kantene vises, og så må øyet være i fokus, sier Cecilie Alstad Olsen (25).

En gang i uka blir stua hennes gjort om til fotostudio. Sminke til dagens «look» er funnet fram sammen med et arsenal av ulike koster og andre hjelpemidler. De neste ti timene tilbringes i full konsentrasjon.

Resultatet vil bli sett av 188.000 Youtube-følgere fra hele verden.

Litt av utstyret som brukes.

VERKTØYKASSA: Det kreves mye utstyr for å komme i mål.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

Youtube-suksess

Allerede som 2-åring likte Cecilie å pynte seg. I ungdomstida var det skole som var i fokus, før hun tok opp igjen sminkehobbyen som voksen. Det er følgerne hennes som styrer hvilke motiver hun skal velge.

– Jeg får forslag om ulike karakterer hver dag, og lager en liste for å se hvilke som slår an og blir populære.

Den mest sette enkeltvideoen så langt er sminke inspirert av karakteren Elsa fra filmen Frozen. Den alene er i skrivende stund sett 14 330 250 ganger.

Morgendagens stemme

– Det er imponerende hva Cecilie har fått til, og det er ikke så rart, for hun er veldig dyktig i det hun gjør, sier Ingvild Moen, ekspert på markedsføring i sosiale medier.

Moen mener det spesielle er at Cecilie har funnet en egen nisje hun behersker og at hun lager noe helt unikt. I tillegg har hun en strategi som gjør at videoene når ut til mange.

– Vi ser ofte at folk som gjør det veldig bra i sosiale medier også blir sterke stemmer i nyhetsbildet etter hvert, sier Moen.

Se Cecilie sminke seg:

Cecilie Alstad Olsen tjener en normal lønn på å legge ut instruksjonsvideoer i sosiale medier. Sminken kan ta opptil ti timer å fullføre.

FORT GJORT: En litt raskere versjon av sminkeinstruksjonen.

Ukas video er ferdigredigert og klar til å publiseres på Youtube. Cecilie gjør alt klart med egne versjoner til Instagram, Facebook og Snapchat.

Tidspunktet for publisering er valgt med omhu. De fleste følgerne bor på det amerikanske kontinentet og om videoene publiseres seint på kvelden, når de fram til følgerne våkner til en ny dag.

Cute – love the blue, those colours blendes so well, awesome ...

Kommentar fra Youtube

En strøm av likerklikk

Og ganske riktig, ti minutter etter hun har lagt ut ukas video er det en strøm av kommentarer og likerklikk.

– Det er dette jeg liker aller best, alle de positive kommentarene gir meg energi og motivasjon til å fortsette, sier hun.

Cecilie er overrasket over at sminkekursene er blitt så populære at hun kan leve av det; en video i uka gir en vanlig lønnsinntekt.

Selv har hun et ganske avslappet forhold til suksessen.

– Den dagen jeg ikke syns det er gøy mer, går jeg tilbake til studiene.

Flere saker fra Innlandet