Caprino-advokat: – Hunderfossen må stenge Il Tempo Extra Gigante

Caprino Filmcenter mener at berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante er en ulovlig produktetterligning, og vil at Hunderfossen Familiepark stenger den.

Il Tempo Gigante i retten

RETTEN: Hvem har opphavsretten til Il Tempo Gigante? Kjell Aukrust som tegnet bilen eller Ivo Caprino som ga den liv på film. Spørsmålet skal avgjøres i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Det la Filmcenteret ned påstand om i rettssaken om racerbilen Il Tempo Gigante.

Krangler om retten

Caprino Filmcenters advokater er i ferd med å avslutte sin prosedyre i rettssaken som har pågått i over en uke i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Striden står om hvem som har opphavsrett til Il Tempo Gigante, og om Caprino skulle vært varslet da Hunderfossen og Aukrsuststiftelsen inngikk samarbeid om bygging av berg-og-dal-banen Il Tempo Ekstra Gigante i 2013.

Caprino Filmcenter mener at deres ansatte, under ledelse av Ivo Caprino, bidro med en kreativ og skapende innsats til Il Tempo Gigante slik vi kjenner den fra Flåklypa Grand Prix. Gjennom dette opparbeidet de seg opphavsrett i både filmbilen, og tegninga av filmbilen.

Il Tempo Extra Gigante

MÅ STENGE: Hunderfossen må stenge sin nye berg- og dalbane Il Tempo Extra Gigante, mener Caprino Filmcenter.

Foto: Reidar Kjæstad / NRK

– Ulovlig etterligning

De skulle derfor vært varslet og gitt sitt samtykke til byggingen av berg-og-dal-banen i Hunderfossen. Når det ikke skjedde er det en krenkelse av opphavsretten og et brudd på både åndsverklov og markedsføringsloven.

Remo Caprino, Tomas Myrbostad

CAPRINO: Remo Caprino med sin advokat Tomas Myrbostad i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Deres påstand er at Hunderfossen både må forbys å tilby og å markedsføre berg-og-dal-banen il tempo Ekstra Gigante, da den er en ulovlig produktetterligning foretatt av Hunderfossen, og som Aukruststiftelsen har medvirket til.

Det legges også ned påstand om at Aukruststiftelsen og Hunderfossen må betale vederlag og erstatning.

– Hadde andre muligheter

Advokatene til Caprino la retten i dag vekt på at Hunderfossen hadde store valgmuligheter i valg av utforming på berg- og dalbanen:

De kunne brukt mange andre figurer fra Aukrusts univers, og de kunne også laget Il Tempo Gigante mindre lik filmversjonen av bilen, både i utforming og fargevalg. Slik kunne de sluppet unna samtykke fra Caprino.

Men advokatene mente det var en bevisst handling fra Hunderfossen at den skulle være mest mulig lik filmbilen, og at de var klar over hvilken risiko det utgjorde.