Hopp til innhold

Fant 700 cannabisplanter i hus i Eidskog

Fire personer er pågrepet etter at politiet avdekket en plantasje med over 700 cannabisplanter i en privatbolig i Eidskog i Innlandet.

Cannabisplanter i en privat bolig i Eidskog.

STORT BESLAG: 700 cannabisplanter er et betydelig beslag, opplyser politiet.

Foto: Politiet

De fire mennene er siktet for grov narkotikaovertredelse.

– Dette er en av de større plantasjene som er avdekket i vårt område. Produksjonen fremstår som profesjonell med lys, varme og ventilasjon, sier politifullmektig Christine Lundstein ved Kongsvinger politistasjon.

Plantasjen ble avdekket i oktober, og fire menn i alderen 29 til 34 år ble arrestert, siktet og varetektsfengslet, skriver avisa Glåmdalen, som omtalte saken først.

Tre av mennene er polske statsborgere, mens den fjerde er norsk.

Undersøker verdien

Cannabisplantene hadde kommet langt i veksten og Kripos skal nå undersøke hvor mye narkotika produksjonen tilsvarer.

– Det ble funnet i overkant av 700 planter, noe som er et betydelig beslag. Samtlige planter så ut til å ha toppskudd, noe som tilsier at plantene har kommet langt i vekstfasen, sier politifullmektig Lundstein.

Dette vil ha betydning for en eventuell straff, fordi det er i disse toppskuddene man finner virkestoffet THC, som gir rusvirkningen i cannabisprodukter, opplyser politiet.

– Mengde toppskudd og styrkegrad vil man først få avklart nærmere når Kripos har foretatt sine undersøkelser av det innsendte materialet, sier Christine Lundstein.

Cannabisplanter i en privat bolig i Eidskog.

GODE VEKSTFORHOLD: Cannabisplantene hadde kommet langt i vekstfasen.

Foto: Politiet

En løslatt

En av mennene som ble pågrepet er løslatt, fordi det ikke lenger er bevisforspillelsesfare. For de tre andre som fremdeles sitter i varetekt er det unndragelsesfare, da de er polske statsborgere uten særlig tilknytning til Norge.

Politiet tar sikte på å holde dem varetektsfengslet frem til saken er avgjort.

Fare for storsalg

Politiet i Kongsvinger er fornøyd med at de fikk avdekket cannabisplantasjen.

– Vi ser alvorlig på at det produseres narkotika i nærområdet vårt. En slik produksjon vi ser her, har et stort potensial til spredning av større mengder cannabis, spesielt om den driftes over lengre tid. Vi er derfor fornøyde med å ha avdekket og stoppet denne plantasjen, sier Christine Lundstein.

Saken er fremdeles under etterforskning, men går nå mot en avsluttende fase.