Hopp til innhold

Bygdeutviklingspris for edelt design

Årets Bygdeutviklingspris ble torsdag delt ut av Innovasjon Norge. Edel Urstad, kvinnen bak Edel Design, var den stolte mottakeren.

Edel Urstad

Onsdag kveld ble «Bygdeutviklingsprisen» delt ut i Oslo Konserthus. Mottakeren var Edel Urstad, som driver Galleri Hjerterom på Alhaug gård på Nes i Ringsaker.

Edel Urstad er fredagsgjest i NRK Østnytt, 20.11 klokka 18.40

Vil gi naturmaterialene et løft

Edel Design

Edel Design er basert på naturprodukter som ull, skinn, silke, lin og hamp.

Foto: Jens Haugen

Urstad har siden 1998 bygd opp Edel Design. Hun bruker kun naturmaterialer i produksjonen av både klær og smykker, og vil bidra til å gi ull, skinn, silke, lin og hamp et løft.

Bomull bruker hun ikke – på grunn av den ressurskrevende og ødeleggende produksjonen.

All produksjon av produkter foregår på Alhaug gård på åNes, og Urstad satser på kortreiste pridukter. Gården rommer også et galleri.

Hedmark vant for andre året på rad

Innovasjon Norge kårer vinneren av prisen på grunnlag av av økonomisk resultat, lønnsomhet, sysselsetting, miljøvurdering, utnytting av lokale ressurser, fortrinn og ringvirkeninger i lokalmiljøet og ikke minst nyskaping og orginalitet.

Edel Design har vist god vekst på kort tid gjennom å være tro mot sine grunnleggende forretningspilarer. De har nådd sitt mål med å skape lokale arbeidsplasser og i tillegg fått to polske skreddere til å bosette seg i hjembygda med sine familier. Bedriften har dessuten ambisjoner om å etblere seg internasjonalt, i første omgang i Sverige og danmark.

Mari Pandum, Innovasjon Norge

Også i fjor gikk Bygdeutviklingsprisen til Hedmark, da var det «inn på tunet-virksomheten» Rustadstuen på Løten som vant prisen.

Steinsmykke fra Edel Design

Edel Urstad produserer også smykker.

Foto: Edel Urdal