Hopp til innhold

Bygde eventyrgård i Jotunheimen

Hege og Helge Nordskar kommer fra Oslo, men lever og ånder for friluftsliv og dyreliv. Nå kan du få oppleve eventyrgården deres Glittersjå i Heidal i NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Glittersjå

Innerst i Heidal med fritt og vidt utsyn mot Jotunheimen og med Glittertind midt imot, ligger gården Glittersjå.

Foto: NRK

Innerst i Heidal med fritt og vidt utsyn mot Jotunheimen og med Glittertind midt imot, ligger gården Glittersjå. Den fraflyttede fjellgården ble kjøpt opp av ekteparet Hege og Helge Nordskar i 2007, og er nå blitt omskapt til et eventyrsted.

Oslo-paret skapte først villmarksgården Langedrag. Deretter kjøpte de huset til skilegenden Birger Ruud i Lommedalen, hvor de slo seg opp som suvenirprodusenter med blant annet de offisielle OL-maskotene Kristin og Håkon.

Da barna ble store og flyttet hjemmefra, solgte Hege og Helge både suvenirbedriften og eiendommen i Lommedalen. Siden det er fjellivet de lever og ånder for, bygde de opp sin egen eventyrgård ved steget inn til Jotunheimen. Nå kan du se den flotte gården i NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

SE VIDEO: «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»:

Norsk dokumentarserie. Hege og Helge Nordskar kjem frå Oslo, men lever og andar for friluftsliv og dyreliv. Først skapte dei villmarksgarden Langedrag, og etter eit mellomspel som suvenirprodusentar i Lommedalen har dei no bygd opp ein eventyrgard ved innsteget til Jotunheimen. På Glittersjå nyt dei fjellivet saman med villsvin og geiter, skotsk høglandsfe og andalusiske gjetarhestar. (5:6)

Programleder Oddgeir Bruaset.

Flere saker fra Innlandet