Buss med skoleelever veltet – fem skal være lettere skadd

En buss med skoleelever veltet ved Dokksfløyvatnet i Oppland i formiddag. Elevene var tiendeklassinger fra Lunner ungdomsskole på Hadeland.

Buss veltet

VELTET I GRØFTA: 61 personer var i bussen da den veltet.

Foto: RAGNA KRISTINE SANDHOLT / NRK

Det var 61 personer i bussen. Fem er lettere skadd. Ulykka skjedde ved Dokksfløyvatnet som ligger på grensa mellom Gausdal og Nordre Land.

– Dette er en buss med tiendeklassinger, sier operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Per Solberg.

Politiet opplyser at de involverte er undersøkt av lege på stedet og at det ikke er behov for videre behandling av skader. En buss er nå på vei for å kjøre elevene videre til Liomseter Turisthytte der tiendeklassingene er på avslutningstur.

– Et under at det gikk bra

NRKs reporter på stedet sier at dette er en helt ny toetasjesbuss som hadde svært lav fart da den veltet.

– Ulykka skjedde på en skogsbilveg. Bussjåføren sier at en løs vegskulder ikke tålte vekta av bussen og at den nesten stod stille da den veltet, sier Stein Schinstad.

Schinstad sier det er utrolig at elevene ikke fikk større skader.

– Dette er jo en dobbeltdekker og det er langt ned når den velter over på siden. De aller fleste brukte nok sikkerhetsbelte. Det er rett og slett et under at det gikk bra, sier han.

– Elevene var flinke

Elevene var fra Lunner ungdomsskole. Lærer Torill Dalsbotten Lihaug var med på turen.

– Det var litt kaotisk til å begynne med og vanskelig å skaffe seg oversikt siden det var to etasjer. Elevene var veldig flinke til å ta vare på og hjelpe hverandre, sier Dalsbotten Lihaug.

– Vi er svært lettet

Fungerende rektor ved Lunner ungdomsskole, Lasse Juliussen, sier at Dalsbotten Lihaug raskt tok kontakt med ham og fortalte at bussen hadde kjørt av veien.

– Hun kunne fortelle at ingen trolig var alvorlig skadet og at 113 var kontaktet.

Juliussen har informert foreldrene underveis.

– De har fått informasjon om ulykka på sms. Det er vanskelige mobilforhold i fjellet og det var viktig å få gitt dette raskt, sier han.

– Det har vært en følelsesmessig krevende dag. Når bekreftelsen kom på at det hadde gått bra, var det svært sterkt, sier Juliussen.

Rektor har fått flere skildringer av elever som hjalp hverandre ut av bussvraket.

– Noen knuste vinduer, andre hjalp medelever til å få på seg skoa slik at de ikke skadet seg på glasskår, forteller han.

Hjelp fra kriseteam

– En fra kriseteamet i Gausdal kommune vil komme og ha samtaler med elevene etter den noe skremmende opplevelsen, sier Per Solberg, operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt.

Laster kart, vennligst vent...