Bursdag på Tangaroa

Olav Heyerdahl fyller 29 år ombord på Tangaroa. NRK Hedmark og Oppland var først ute med å gratulere!

Olav Heyerdahl
Foto: Tangaroa

29-årsdagen feires med amerikansk middagsrasjon. Der er det både god mat og litt godteri, hvis Heyerdahl er heldig.

- det er spesielt å feire bursdag 4000 km fra land, men så er jo hver dag her spesiell, sier Heyerdahl.

4000 kilometer fra land

Når vi ringer Heyerdahl via satelittelefon har han vært våken 1 time. Etter 50 døgn på Tangaroa er både fingre og tær tørre og sprukne etter saltvann og sol. Ute på flåten sitter det en sliten fugl på satelittantenna. Helt utslitt etter å ha holdt seg i lufta så lenge. Flåten er nå over 4000 kilometer kilometer fra land.

 

Ganske spesielt å feire bursdag så langt hjemmefra, men så er jo hver dag her spesiell

 

Olav Heyerdahl

 

 

Bursdagsgaven

Lillehamringen har ingen spesielle planer for dagen annet enn maten. Når det er bursdag på Tangaroa åpner de såkalte amerikanske rasjoner. Der er det både en god hovedrett, en fruktkompott eller lignende til dessert og gjerne en kake og litt godteri. Alle rasjonene er litt forskjellige, så det gjelder å velge riktig.

Les mer om feiringen på Tangaroas egen blogg: www.tangaroa.no

Suser avgårde

Flåten har holdt god fart. 85 nautiske mil har gått unna i løpet av et døgn. De har hatt mye vind rett bakfra, dermed er det bare å ligge på vinden og styre med flåtens spesielle styresystem. 1058 nautiske mil nå fra øya Raroia i Stillehavet, det revet som bestefarens flåte Kon-Tiki landa på i 1947. De har satt av 100 dager på turen og ligger godt i forkant av det, men mye kan skje, sier Heyerdahl. Mannskapet regner med å være framme i Polynesia om tre uker hvis ikke vinden løyer.

Stortrives

Heyerdahl forteller at mannskapet på seks stortrives ombord. De har ikke hatt større utfordringer enn litt trøbbel med å finne ut av styringssystemet. Han trodde det skulle bli konflikter når seks stykker skulle bo så tett sammen over så lang tid, men de er flinke til å respektere hverandre og ingen egger til diskusjoner.

Eventyr i sikte

Gleder seg til å dykke på revene på Tahiti. Ordføreren på Raroya har invitert dem til fest. Hvis de greier å stoppe så blir de nok der noen dager, sier Heyerdahl.