Brukte fotograferingen som terapi

Fotografen Rune Hammerstad (24) hadde en vanskelig oppvekst og en tøff tid på skolen. Men nå er han tilbake med utstilling og inspirasjonsforedrag.

Rune Hammerstad hadde en vanskelig oppvekst, men klarte å snu negativ energi til noe bra. I dag er han profesjonell fotograf.

Rune Hammerstad (24) brukte fotograferingen som terapi. Reporter/foto/redigering: Alexander Nordby.

Nå er Rune Hammerstad profesjonell fotograf med eget fotostudio i Oslo. Men det var slett ingen selvfølge at det skulle gå så bra.

24-åringen har slitt med ADHD, tourettes og angstlidelser. Og da han gikk på Gjøvik videregående skole hadde han det tøft.

– Skolen så at det ikke fungerte. Jeg var rett og slett for dårlig til å gå her. De skaffet en læreplass til meg. Jeg fikk være hos en fotograf og etterhvert ble det bedre, sier Rune.

Trives med jobben

Fotograferingen har vært som terapi for ham. Og denne uka var han tilbake på Gjøvik videregående, med fotoutstilling og foredrag.

Det gleder hans tidligere lærer på Gjøvik.

– Han fikk god hjelp og har jobbet mye med seg sjøl. Jeg ser at han trives med foto og det han jobber med, og det har hjulpet ham videre i livet rett og slett, sier Johnny Thorsbakken.

Utnyttet ADHD-energien

Rune Hammerstad er opprinnelig fra Vang i Valdres, men gikk altså på videregående i Gjøvik. Det var spesielt å komme tilbake til gamle-skola denne uka. Her fortalte han om hvordan han jobbet seg fram til der han er i dag.

– Spesielt ADHD-diagnosen har vært vanskelig. Jeg hadde konsentrasjonsproblemer, men samtidig mye energi. Og den energien har jeg klart å bruke til noe bra, nemlig foto, sier Rune.

– Jeg syns det var veldig inspirerende å høre at han har slitt så mye og enda har lykkes, sier elev Marte Van Dijk.

Interessante fjes - se bildene

Med mektige naturfotografier fra hjembygda Vang i Valdres og en rekke portrettbilder har Rune Hammerstad allerede blitt en anerkjent fotograf. Se noen av bildene hans her.