Brukollaps Sjoa
Foto: Terje Gording Hong / NRK

Brukollapsen på Sjoa

Oppsummert

17. februar 2016 kollapset en trebru inne på anleggsområdet til det som skal bli ny E6 i Sjoa i Gudbrandsdalen.

 • Ingen ny Perkolo bru

  Perkolo bru som kollapset over den nye E6 ved Sjoa i februar blir ikke bygd opp igjen. Det skriver GD. Prosjektleder Taale Stensbye begrunner dette med at en gjenoppbygging vil forsinke åpninga av den nye vegen og at det vil gå veldig få kjøretøyer over brua.

  Brukollaps Sjoa
  Foto: Terje Gording Hong / NRK
 • Vurderer å droppe ny E6-bru

  Brua som falt ned på E6-anlegget i Sjoa i Gudbrandsdalen i februar i år, blir muligens ikke gjenoppbygd. Statens Vegvesen vurderer nå om de heller skal bygge en ny veg langs med E6 som krysser hovedvegen lenger sør. Grunnen er at Vegvesenet vil unngå langvarig stenging av nye E6 under bygginga.

  E6 Sjoa, rydding bru over nye E6
  Foto: Statens vegvesen
 • Brukollaps henlagt

  Politiet har henlagt saken der en bru kollapset på nye E6 ved Sjoa i februar. Dermed får kollapsen ingen strafferettslig konsekvenser for noen, skriver dolen.no. Brua falt sammen da en lastebil kjørte over, men ingen personer ble skadet.

  E6 Sjoa, rydding bru over nye E6
  Foto: Statens vegvesen
 • Skal bygge ny limtrebru

  Det skal bygges en ny limtrebru over E6 på Sjoa, etter at den forrige kollapset i februar. Tåle Stensby i Statens Vegvesen sier de ikke har noen betenkeligheter med å bygge ny bru i de samme materialene som den som raste sammen.