Branner, fyllebråk og 15-åring bak rattet

Det har vært en urolig natt i Innlandet med branntilløp, fyllebråk, krangling og feil folk bak rattet.

På Roa var en 15 år gammel gutt ute og kjørte bil. Han hadde med seg broren sin på 14 år som passasjer. De ble stoppet av politiet i 22-tiden og kjørt hjem av patruljen.

I Brumunddal ble en mann stoppet klokka 22.20, mistenkt for promillekjøring. Da han skulle fraktes til legevakta for å ta blodprøve oppførte han seg så ufint at han i tillegg måtte tilbringe natta i arresten.

Bråk på oktoberfestivalen

I Kongsvinger var det oktoberfestival i helga og noen fikk i seg for mye å drikke. I 22-tida måtte politiet ta hånd om en person som bråket i sentrum. Vedkommende ble kjørt hjem og blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

Litt senere ble en person anmeldt for noe av det samme. Han var uønsket på et arrangement i sentrum, men ville ikke høre da politiet ba ham forlate stedet.

I 2.30-tida ble det slosskamp ved Statoil i Arkovegen. Da politiet kom forsvant gjerningsmannen i bil. Ingen ble alvorlig skadet.

Brann i bolighus og på aldershjem

Det var røykutvikling på et pasientrom på Aurdalsheimen sykehjem i natt. Smeltet dekketøy av plast på komfyren var årsaken. Brannen fikk ikke utvikle seg og ingen ble alvorlig skadet, men pasienten på rommet ble sendt til Fagernes legevakt for sjekk.

På Nordtorpet i Åsnes ble en enebolig helt ødelagt i brann søndag morgen. Huset var utleid og det ble etterhvert klart at leietageren ikke var hjemme da det begynte å brenne.

Det var huseieren, som ikke bor i huset, men i nærheten, som varslet om brannen. forteller operasjonsleder hos politiet, Tom Kristiansen.

Sendt hjem

En rekke steder har politiet vært nødt til å rykke ut og sende folk hjem.

  • I Trysil ble tre gutter bortvist fra Skitorget på grunn av bråk. En av dem ble også anmeldt for drikking på offentlig sted.
  • På Tynset ble en person bortvist etter bråk på Tynset hotell.
  • På en konsert i Lunnerhallen på Roa laget to berusede personer bråk. Da de ikke holdt seg unna slik politiet ba om, ble de satt i arresten over natta.
  • Nok en person laget bråk ved et utested i Kongsvinger.
  • To menn kom i krangel i Lillehammer sentrum i halv fem-tida i natt. Det er mulig at mennene kommer til å anmelde hverandre.
  • Så var det tre jenter i Elverum som ikke fikk mulighet til å havne i trøbbel. De forsøkte å komme seg inn på et utested med falsk legitimasjon, men ble tatt, og foreldrene deres ble varslet.