Hopp til innhold

Borettslag mot stupet

Det går mot styrt konkurs i Dampsaga Borettslag i Lillehammer. Beboerne taper dermed flere hundre tusen kroner.

Dampsaga borettslag

Dampsaga Borettslag i Lillehammer.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Det går mot styrt konkurs i Dampsaga Borettslag i Lillehammer. Beboerne har fått frist til neste fredag med å svare på et brev fra borettslagets advokat Lars Harald Rylandsholm. Medlemmene må der ta stilling til om de kan og vil kjøpe leilighetene til 80% av markedsverdien.

Velger beboerne konkursløsningen, taper de alt de til nå har betalt inn av fellesgjeld og innskudd. For mange dreier det seg om beløp på rundt en halv million kroner.

Les også: Ettergjev Dampsaga-gjeld og Vil hindre gjeldsfeller .

Kan tjene på tilbakekjøp på sikt

Ved en eventuell konkurs får medlemmene mulighet til i leie frem til leilighetene seksjoneres og legges ut for salg.

Da har medlemmene forkjøpsrett, og kan kjøpe tilbake leilighetene til 80% av markedsverdi.

- Gjør de det har de mulighet for å tjene tilbake noe av det tapte på sikt, fordi markedsverdien på leilighetene nå er lav, sier advokat Lars Harald Rylandsholm.

- Vanskelig

Borettslagsmedlem Sissel Sundheim tror konkursløsningen blir vanskelig for mange av de 40 medlemmene, fordi de må regne med å tape innskuddet de allerede har betalt.

- Selv vurderer jeg å kjøpe tilbake leiligheten med håp pm å tjene tilbake noe av de 500.000 kronene jeg har tapt, sier Sundheim.

Hun forteller at folk reagerer forskjellig på løsningen om styrt konkurs. Det bor mange pensjonister i borettslaget og ikke alle har råd til å kjøpe tilbake leilighetene sine.

Alternativ til konkurs

Alternativet til konkurs for Dampsaga Borettslag er at en annen bank tar over, men det ser advokat Rylandsholm som lite sannsynelig.

På fredag må beboerne ha svaret klart og etter det er veien kort til en eventuell konkurs og eventuell utflytting.

Flere saker fra Innlandet