Bonde skadet etter kuangrep

En mann i 40-åra er sendt med luftambulanse til Oslo universitetssykehus, Ullevål, etter å ha blitt stanget og sparket av ei ku på en gård i Kolbu på Toten.

Laster kart, vennligst vent...

ANGREPET: Ei ku gikk til angrep på en bonde på en gård i Kolbu i formiddag. Mannen ble skadet i brystet og er sendt til sjukehus med luftambulanse.

Mannen har fått skader i brystet etter angrepet. Politiet fikk melding fra AMK-sentralen om ulykka om lag klokka 09.00 i formiddag.

– Mannen har kommet imellom en ku og en kalv på gården og denne kua har vært aggressiv og har da gått til angrep på mannen, sier Trond Skjøld, operasjonsleder i Innlandet politidistrikt.

Med luftambulanse

Bonden ble raskt fløyet til Oslo universitetssykehus, Ullevål, og det var lenge uavklart hvor alvorlige skadene mannen hadde fått, var.

Nå meldes det på sjukehusets nettside at mannen er innlagt og at han skal ha moderate skader.

– Hvordan ble dette oppdaget?

– Vi fikk beskjeden gjennom AMK-sentralen, men det er formodentlig meldt til AMK fra noen andre på gården, sier Trond Skjøld.

Arbeidstilsynet er varslet

Foreløpig går kua på det inngjerdede område sammen med kalven sin, og det kan hende den kommer til å fortsette med det.

– I og med at det har vært en kalv inne i bildet så forsto jeg det slik på patruljen på stedet at dette nærmest kan karakteriseres litt som et hendelig uhell, forteller operasjonslederen.

– Hva gjør politiet på stedet nå?

– Ikke noe annet enn at vi rutinemessig har varslet Arbeidstilsynet og konferert med dem om hva vi gjør videre, sier Trond Skjøld.