Fem hus evakuert etter boligbrann – tre hunder døde

Fem nabohus ble evakuert etter at det begynte å brenne i en bolig i Brumunddal i ettermiddag. Tre døde hunder ble funnet inne i huset.

Brann i Brumunddal.

FULL FYR: Boligen sto i full fyr søndag ettermiddag.

Foto: Elisabeth Nord / Madeleine Cederstrøm

Politiet meldte om en brann i Nerholtvegen i Brumunddal cirka 13.20 i ettermiddag.

Det skal ikke ha vært mennesker i huset, men huseier opplyser at det var sju hunder i huset da brannen startet. Fire av disse ble reddet ut.

Klokka 14.44 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen i den nordlige delen av bygget, mens det på den sørlige delen blusser opp igjen på grunn av vind.

Brannvesenet melder litt over klokken 15.30 at de har kontroll på brannen. Det er gjort funn av tre døde hunder inne i huset.

Ikke spredning

To katter som var i bur bak huset som brenner ble evakuert og må sjekkes av veterinær på grunn av at de har fått i seg mye røyk.

På grunn av stor røykutvikling ble fem hus i nærheten evakuert. Ringsaker kommune sørget for at de evakuerte fikk et sted å oppholde seg.

De evakuerte fikk bo på et hotell der de vil få mat og eventuell overnatting etter behov.

Brann i Brumunddal

Det har vært stor røykutvikling på stedet.

Kontroll på brannen – tre hunder døde

Det var mange skuelystne, og politiet måtte be folk ikke om å parkere i den aktuelle vegen, eller på andre måter hindre politiet i sitt arbeid.

Det ble redusert framkommelighet på fylkesvei 227 på grunn av brannen.

Søndag kveld cirka klokken 19 skrev politiet at de evakuerte har fått flytte hjem, og at brannmannskapene driver med etterslukking.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

19:35: Nyheter fra Innlandet

19:35: Nyheter fra Innlandet