Hytteeiere boikotter bedrifter i Engerdal

Hytteeiere i Engerdal Østfjell vil at kommunen skal gi opp planene om vindmøllepark. Derfor har de oppfordra til boikott av det lokale næringslivet.

Video Boikotter næringslivet

Boikotter næringslivet

Etter at Engerdal kommune i fjor åpna for at kraftselskapet Austri Vind kan se på mulighetene for å bygge en vindmøllepark i Kvitvalområdet i Engerdal Østfjell, har protestene strømmet på.

Mange mener en slik utbygging vil ødelegge de uberørte naturområdene i Engerdal.

Næringslivet merker boikotten

Kommunen på sin side har bedt om en konsekvensutredning før de tar endelig stilling i saken.

Hytteeierne vil ikke ha en vindmøllepark midt i utsikten sin. Nå oppfordrer de til en boikott av det lokale næringslivet, noe bedriftene allerede merker konsekvensen av.

– Omsetningen har helt klart gått ned. I forhold til i fjor ligger vi omtrent 10-15 prosent mindre i omsetning, sier Helge Egil Stengrundet som er daglig leder for Coop i Engerdal.

– Vil få negativ konsekvens

Ordfører i kommunen, Lars Erik Hyllvang, liker dårlig aksjonsformen til hytteeierne.

– Næringslivet er godt i Engerdal, men det er marginalt på mange måter. Enhver negativ effekt vil jo få konsekvenser, sier han.

Den eneste hytteeieren NRK traff i Engerdal i dag er Morten Hansen. Han er selv ikke med i boikotten, men sier at han har en viss forståelse for dem som velger å aksjonere.

– Jeg vil jo tro at verdien på disse hyttene som får vindmøllene midt i utsikten vil gå ned. Men jeg er for gammel til å bry meg om slike aksjonsformer, sier han.